Truken van de foor

Als ik Bruno moet geloven (en dat doe ik gerust), dan is deze website volgens Technorati de meest populaire Nederlandstalige weblog:

Tenderf

Ik heb daar geen enkel probleem mee, welnee, waarom zou ik?

Technorati beoordeelt populariteit op basis van het aantal inkomende links van weblogs, en inderdaad: met bij de 4000 inkomende links is Tenderfeelings inderdaad bijzonder populair.

Never mind dat de over-over-overgrote meerderheid van de links van op splogs komen, het is iedereen zijn goed recht om links te krijgen op welke manier men ook wil.

En het moet gezegd, het is een heel mooi weblog, die Tenderfeelings.

Mooie WordPress-template ook.

Daar is ongetwijfeld veel werk in gekropen.

update, omdat het blijkbaar niet duidelijk was: de template van Gentblogt heb ik helemaal zelf persoonlijk in het zweet mijns aanschijns gemaakt.

Ik lees

De tekening van het meisje is van Francine Van hove.
Ik kreeg de uitdrukkelijke toestemming om haar artwork te gebruiken op de site van Tender Feelings

Enfin, toch goed dat ze voor een onderdeeltje van hun layout de toestemming gevraagd hebben, zeker?

42 reacties op “Truken van de foor”

 1. Pingback: coComment -
 2. Pingback: B.V.L.G.
 3. Pingback: Blogologie
 4. Ik had dat al gezien, en was er (onterecht, als ik het goed begrijp) vanuit gegaan dat beiden gebaseerd waren op een freely-available-theme. Niet dat geheel duidelijk was hetwelke, maar toch.

  Maar ‘t is dus gewoon gepikt?

 5. Na wat gesnuister in de HTML blijkt dat ze de naam van het theme (“Gantoise”) niet veranderd hebben.

  Van zoiets kan ik nu kwaad worden, ook al gaat het niet eens om m’n eigen materiaal. Dit is meer dan zomaar wat “ideetjes opdoen”…

  Ik veronderstel dat ze’t niet komen vragen zijn?

 6. euh… als ik toch effe een tegengeluid mag laten horen: die splogs, dat heb je niet zelf onder controle hee…

  Dat is een kwestie van opgepikt te worden in feedsearches op populaire (of vanuit “monetizability” perspectief interessante) keywords. Ik zie bv regelmatig hier trackbacks van ene “Univerisity Updates” blog, dat is ook zoiets.

  Maar nu het eigenlijk punt, over de template: ik ben zelf met Bart Claeys eens op een avond in november vorig jaar gaan babbelen met Anne van Tenderfeelings over een redesign (vooral functioneel en content-gewijs) van de site – brainstorm in ruil voor een lekker etentje – we hadden dat afgesproken na één of andere BlogCom.

  We zijn daar ook op die 3-kolommen-layout uitgekomen als beste oplossing voor een heel aantal problemen, ik vind in mijn notities van toen terug dat ik http://www.obharath.net/blog/2006/04/12/basic-3-column-style-for-k2r167/ als suggestie had gegeven, maar het zou best ook kunnen dat ik gentblogt als voorbeeld had getoond (ik ben namelijk een fan hee 🙂 )

  Euh ja, het ware misschien schoner geweest als het eerst gevraagd was en er proper credits stonden en zo, maar die comment in de conversatie waar Clopin naar linkte kan wel _geïnterpreteerd worden_ als dat het vrij te gebruiken was.

  Overigens is Anne, zoals de meeste mensen in het echt een aangenaam iemand – bijleggen met een etentje?

 7. Ooit had ik een gesprek met de mevrouw van deze site. Zij is best een sympathieke dame.Aangezien ik technisch niet op de hoogte ben van templates en toestanden, snapte ik eerst je argument niet.
  Het is wel zo dat ik op hun blog ooit een berichtje las, dat nogal zwaar geïnspireerd was op eentje dat ik zelf schreef. Totaal niet hoogstaand en/of echt interessant maar ik vond het toch niet zo fijn dat de teksten zo op elkaar leken. Hopelijk kunnen ze hun argumenten hier kwijt en misschien wat uitleg geven. Of je kan nog altijd naar de Via Via borrel komen en in hun drinken plassen (zoals Inferis het graag zou doen) 😉

  http://tantieris.blogspot.com/2007/03/imitatie-is-het-mooiste-compliment.html

 8. Ik ben Anne ook al eens een keertje in ‘t echt tegengekomen en zij leek mij zeker voor rede vatbaar. Waarom contacteer je haar niet gewoon om dit onderling uit te praten? Heb je haar al op de vrouw af gevraagd waarom ze jouw theme heeft overgenomen zonder hiervoor toestemming te vragen?

 9. “Euh ja, het ware misschien schoner geweest als het eerst gevraagd was en er proper credits stonden en zo, maar die comment in de conversatie waar Clopin naar linkte kan wel_geïnterpreteerd worden_ als dat het vrij te gebruiken was.”

  Ofwel:”Euh ja, het ware misschien schoner geweest als we uwen auto hadden laten staan en zo maar aangezien ge toen aan den toog had gezegd dat ze hem voor uw part mochten stelen hadden we toch gedacht dat er geen probleem was.”

 10. Annes openingszin toen ik haar in het echt ontmoette was anders niets mis: “Bruno, ik lees altijd de filmkritieken op je site om te weten naar welke films ik niet moet gaan; alle films die jij goed vindt, vind ik slecht.”
  Tja, op dat moment schoot me te binnen hoe Karel Boullart ooit in de cursus Esthetica en kunstfilosofie uitlegde hoe er over een aantal kunstwerken zo’n consensus bestaat dat het bijna verantwoord is mensen te vermoorden die het er niet mee eens zijn dat ze geen kunst zijn.
  Maar voor de rest is Anne inderdaad een aangename verschijning, ja 😉

 11. Het gaat er nu toch niet om of de dame in kwestie sympathiek is? Zo kan ik ook beginnen hé: ‘ik ken een dief die €1.000.000 verduisderd heeft, maar dat is een sympathieke kerel jong!’

 12. ik krijg gewoon het gevoel dat een good looking een paar nerds om de vinger gewonden heeft om haar technisch uit de nood te helpen. Komaan, gasten, is ze mooi? Eerlijk zijn, he!

 13. @Eve, wat is dat nu, nu gaan we het op uiterlijk gaan spelen! Sinds wanneer doen geëmancipeerde vrouwen dat :-)?

  Overigens: geen vrouw ter wereld kan mij de schone ogen van Michel doen vergeten!

  @Michel: Anne is dacht ik ook bezig met B2Evolution testing en ontwerp – het kan dus inderdaad dat er links naar haar als contributor verwijzen. En dat vertekent allicht de Technorati rankings, net zoals de default blogroll van alle WP installaties vroeger en de links in de footer van WP theme designers…

 14. Gelukkig dat ik de link naar dit bericht doorkreeg via Pascal.
  Als er over mij gepraat wordt, ben ik daar namelijk zelf graag bij.
  Ik kan zeggen dat ik mij inderdaad heel hard heb gebaseerd op de theme van Gent blogt.
  Daar ga ik verder geen excuus voor verzinnen.

  Over die splogs weet ik niets. daar ben ik compleet onschuldig aan. Ik heb zelf 3 echte sites, die ik inderdaad naar elkaar laat verwijzen.

  Ik denk dat ik mij herinner over welk stukje Tant Ieris het heeft (kniebroeken). Het was mij op dat ogenblik inderdaad opgevallen. Wat dat betreft, zal ik mijn medebloggers uitdrukken vragen zo’n dingen niet meer te doen.

  Ik heb dus werk aan de winkel, en moet zo vlug mogelijk van theme veranderen. Ik werk trouwens niet met WordPress, maar met b2evolution.

  En Eve : ik kan je geruststellen : ik moet het niet hebben van mijn looks.

 15. Er is een verschil tussen ‘baseren’ en klakkeloos overnemen. Sorry hoor, maar wanneer op de crewpagina de crewleden op exact dezelfde manier opgesomd worden als op Gentblogt, dan weet ik genoeg.

 16. “gelukkig dat ik de link naar dit bericht doorkreeg via Pascal.
  Als er over mij gepraat wordt, ben ik daar namelijk zelf graag bij.”
  ik vind zo’n ‘achter de rug’ dingen ook niet aangewezen.

 17. Het is hier gelijk in de politiek aan het worden. Liever met elkaar praten via de pers ipv rustig op het gemak hier een overeenkomst rond te sluiten en dan bloggen over de uitkomst. Maar ja, dat zou minder volk trekken zeker? 😉

 18. “Het is hier gelijk in de politiek aan het worden. Liever met elkaar praten via de pers ipv rustig op het gemak hier een overeenkomst rond te sluiten en dan bloggen over de uitkomst. Maar ja, dat zou minder volk trekken zeker? ”

  KATSCHINNNNGGGG
  🙂

Reacties zijn gesloten.