Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. 93%, omdat ik die software-vraag onduidelijk vond (als informaticus, no less), en omdat ik niks van auto’s ken en dus niet wist wat een carburator was.

  Overigens, om mijn reputatie eer aan te doen: “De vlaming doet het over de hele peiling 5% beter dan zijn landgenoot.” Los van dat stokerige ondertoontje: bij De Standaard moeten ze toch wel weten dat “Vlaming” met een hoofdletter moet? Ludo Permentier moest het weten!

  (Drie keer “moeten” en twee keer “weten” in twee zinnen. Eloquentie ten top, Jan!)

 2. Een feit is dat het beter genuanceerd had gekund ja, sommige verbranding gebeurd blijkbaar wel in de cilinder en niet in de carburator bij een automotor.
  Doch had ook ik 100%

 3. Er is nochtans geen enkele theorie die zegt dat de mens van de aap afstand. De theorie van Darwin zegt wél dat de mens en de aap een gemeenschappelijke voorouder hebben! Voor de rest kun je daar toch weinig aan twijfelen want voorlopig is er nog geen alternatieve theorie voorhanden. (nee, intelligent design noem ik inderdaad geen theorie)
  De softwarevraag had ik fout maar eigenlijk juist want ik ken veel software die niet op een pc te vinden is.
  Ook vreemd dat bij sommige vragen “geen mening” als keuzemogelijkheid stond. Over wetenschappelijke feiten kun je toch moeilijk een mening gaan vormen.
  Btw: ik had 4 fouten en dus 86%

 4. 96% Ik heb infrarood met ultraviolet verward. Overigens ben ik van mening dat de aarde niet om de zon draait. In het heelal is geen onder en geen boven, alles draait om alles. Dat de zon het referentiepunt werd, is een -beredeneerde- afspraak.

 5. Heb mij ook laten vangen aan de vraag over de afstamming van de mens (had ook altijd geleerd dat mens en aap een gemeenschappelijke voorvader hebben maar zich afzonderlijk hebben ontwikkeld) en vooral aan de vraag over Einstein: toen ik de quiz ‘s middags deed was er sprake van de relativeringstheorie. Vermits relativering en relativiteit toch verschillende zaken zijn dacht ik aan een strikvraag en antwoordde dus verkeerd. Tegen ‘s avonds was die vraag toch al aangepast.

 6. @sed – De vraag is “Hoe heet het deel van een verbrandingsmotor waarin brandstof en lucht met elkaar worden vermengd?” Er staat “vermengd”, niet “verbrand”.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.