Oh man

Andermans ontwerp moeten omzetten in (x)html+css: niet zo’n fijn werk, soms.

In theorie is het natuurlijk zeer snel gezegd om iets dergelijks te maken:

Menu

Steek die menu-opties in een ul, doe een grafische bullet of frutsel met de achtergrond op de a, tralala. Afgeronde hoekjes en dat bol-ding rechtsboven dat door de eerste li moet: no problemo.

Ah, maar dan komt het: alles moet schalen. Niet alleen in de breede, maar ook in de hoogte. En alles is in em gespecificeerd, ook de kolombreedtes. En alle stijlen zitten zo verweven met elkaar als maar kan zijn: op zo’n momenten voelt men de cascading van cascading style sheets wel heel erg aan den lijve.

Want andermans (x)html en css overnemen, dat is óók niet zo’n fijn werk, soms.

Ik heb, zonder overdrijven, zo ongeveer drie kwart van een werkdag nodig gehad (gisterennamiddag en vanmorgen), om me een béétje terug te vinden in de code.

Want dan moet een a in een li in een ul in een p in een div in een li in een ul in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div in een div bijvoorbeeld een stijl krijgen, zonder al te veel andere dingen te breken, terwijl er algemene stijlen gedefinieerd zijn voor “navigatie” en “kolommen” en “rijen”, en dan nog eens overrides voor paginatypes en aantal kolommen, allerlei “speciallekes”, css hacks van hier tot in Tokio… aaargh.

Al die dingen staan er voor een reden, uiteraard, en ik ga niet zeggen dat het slecht is of zo, ‘t is gewoon anders dan ik het zou doen.

Met andere woorden: ik ben, echt waar serieus, géén duts als het op html en css aankomt, maar ik heb vandaag serieus mijn peer afgezien.

Brrr.

En morgen opnieuw.

Dubbel brrr.

En mijn Cola is op, zie ik net. Hulp! Snel naar de winkel!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.