Op een presenteerblaadje

Okay, open kaart. Wie zit er niet al eens op het toilet, en vraagt zich dan af hoe wat er net in het toilet, arhem, gegleden is, er precies uitziet?

Moeilijk te realiseren, natuurlijk: een mens staat toch niet op vooraleer hij zichzelf heeltegans proper gemaakt heeft, en als dat dan zover is, dan ligt de vrucht zijns arbeids natuurlijk bedekt onder het gebruikte papier.

Bon, ik ga niet zeggen dat ik er wakker van lig of zo, maar toch. Soms.

Maar! Echter! Daarentegen!

Ongevraagd geconfronteerd worden met de dingen des toilets, dàt gaat me dan weer een eindje te ver.

En laat dat nu net zijn wat we hier in Center Parks hebben: zo’n toilet waarbij de, tja, dingen eerst op een soort presenteerplatform blijven liggen, om pas bij het doorspoelen langzaam meegesleurd te worden.

Beikes, maat.

Om nog niet te spreken van de angst dat er niet genoeg, euh, afstand tussen het platform en, weetwel, zal zitten.

Stress, maat.

Voor de rest: alles in orde met mij hoor. Daar in het geheel niet van. Prettige zaterdag ook, iedereen, uit een VIP-cottage in Port Zélande.

Doe mee met de conversatie

18 reacties

 1. Soms is het papier al vertrokken maar blijft de rest nog hangen, heeft ie nog een klein duwtje nodig,
  Voordeel van zo’n toilet is wel dat je geen last meer hebt van spetters na de plons.

 2. Eikes maat! Dat zijn inderdaad toiletten van het meest vieze soort…
  Alhoewel, die Amerikaanse waarbij het water zo hoog staat dat je vreest dat er niet genoeg afstand is?

 3. Plezanter dingen om mee te maken in Port Zélande is bv. een uurke of 2 gaan paardrijden in de duinen daar. Heb dat een jaar of 4 geleden gedaan en heb me dat niet beklaagd! De lokale infostand zal je zeker kunnen informeren. Enjoy!

 4. LOL!!!!!
  Mijn moeder woonde In Duitsland en daar hebben ze die ook. ‘k Heb me als kind meerdere keren malen afgevraagd of hij recht zou blijven staan en zelfs zou blijven steken. Mijn oplossing was dan, mij heel erg achteraan zetten om te starten en dan naar voor opschuiven. ‘k Was er echt niet gerust in.

 5. Haha, in Oostenrijk hebben ze ook vaak zo’n wc’s. Ik herinner me dat mijn broer opeens een kreet uitstootte vanuit het toilet toen hij iets te onvoorzichtig zijn hand had uitgestoken om de boel proper te wrijven en dus vrij letterlijk in de shit terechtgekomen was :). Wat ik altijd deed was mijn ding, daarna even halfrechtstaan en zonder om te draaien doorsjassen, en vervolgens weer gaan zitten om met wc-papier aan de slag te gaan zonder mij zorgen te hoeven maken.

 6. Zoals Mike zei, staat het water hier vrij hoog, maar dat heeft wel als voordeel dat er weinig tot geen geurverspreiding is.

  En wat dat rechtstaan betreft: ieder zijn manier, natuurlijk, maar er is ook een, euh, grijze zone tussen blijven zitten en rechtstaan. En nog goed voor de beenspieren, ook! (Brrr.)

 7. bof, in vergelijking met een Frans toilet (een gat in de grond- remember de autostrades naar Frankrijk met die fantastische sanitaire voorzienigen) is dit peanuts …Niet te veel klagen, ook

 8. bof, in vergelijking met een Frans toilet (een gat in de grond- remember de autostrades naar Frankrijk met die fantastische sanitaire voorzienigen) is dit peanuts …Niet te veel klagen, ook al is het niet al te aangenaam.
  Het ergste wat ik meegamaakt heb was een wc in Luxemburg (goedkoop tanken), waar er naast de condoom automaat een sex toys automaat hing. Yuk. En hij was nog kapot ook, want enkele vandalen hadden geprobeerd het maximum eruit te halen 😀

 9. Gna. Ik vermijd het aspect toiletten in reisverslagen. Ik heb het letterlijke dieptepunt gezien in Vietnam en zo mogelijk nog meer in Indonesie. Het allerergste vind ik de plaatsen waarhet toilet (het naar Frans model gemaakte ding met een gat in waar je op moet hurken maar dat ginds weigens gebrek aan water nooit doorgespoeld geraakt) ook moet dienen als…(jakkes)..als douche. (Bweeeik)

  Ik ga in bad.

 10. Als we dan toch aan de anecdotes beginnen :

  in de jaren 80 gingen mijn ouders met een hulporganisatie naar Polen. Op een avond, na een lange dag in de auto, komen ze op het platteland in Polen op hun bestemming aan met de hulpgoederen. Het convooi bestond uit ongeveer 20 mensen, en die moeten dan natuurlijk allemaal tegelijk hun behoeften doen.
  Gevolg : rijtje schuiven aan het enige toilet van het boerderijtje. Na 20 minuten is mijn moeder aan de beurt en de man die voor haar uit het toilet komt zegt :”Het mijne kon er nog juist bij…”. Mijn moeder snapte het eerst niet maar bij het aanschouwen van de WC bleek die inderdaad overvol te liggen. Het doortrekmechanisme was kapot en ze lieten dat daar maar kapot blijkbaar…
  Voor de rest was het wel een leuke uitstap naar het schijnt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.