Met een beetje geluk is het laatste rechte stuk van de verbouwingen ingezet: om te beginnen het dak, en tegelijkertijd of net erna de gevel, en dan de inkom, het toilet in de inkom, de kinderkamers boven, de kamer van Zelie schilderen, de douche boven, onze slaapkamer en de badkamer.

De meeste dingen zijn niet zeer controversieel, maar een badkamer, dat is toch wat ingewikkelder. Op de verlanglijst: iets kastachtigs om dingen in op te bergen, een radiator om warm te hebben, een wasbak met een spiegel om ons aan te wassen, een toilet om naar het toilet te gaan, en een douche om een douche in te nemen. Een inloopdouche wegens dat ik iets heb tegen douchecabines en tegen douches die boven een bad hangen. Oh, een bad, want mensen nemen graag een bad in ons huis.

Mijn plan was altijd om een tuinstoel of zoiets in de douche te zetten, zodat ik mijn boek zou kunnen lezen onder de douche. Maar eigenlijk is het natuurlijk veel eenvoudiger om gewoon een zitbank tegen de muur te plaatsen.

Maar dus: hoe krijgen we een inloopdouche, een toilet, een ligbad, een wasbak en wat kastruimte in een badkamer van 2 meter 45 op 3 meter 75? Zelfs als we alles gewoon naast elkaar zetten, lukt het nog, zo blijkt:

Ik ben heel, heel benieuwd hoe het er uiteindelijk zal uitzien. En wat we gaan kiezen van meubels en alles.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Wij hadden enkele jaren geleden hetzelfde probleem. Onze oplossing: de wasbak(ken) monteren aan de vrije muur van je inloopdouche.

  2. In grote lijnen ongeveer hetzelfde hier (gerealiseerd) maar echt spijt dat we het toilet in de badkamer hebben geplaatst. Wij hadden het op dezelfde plaats (door te draaien) kunnen laten zetten en vervolgens een deur naar het toilet vanop de gang. Wij hadden wel een muurtje gezet om het toilet af te zonderen maar dat is verkeerd ingeschat. Iemand op het toilet = volle badkamer bezet. Vooral ‘s morgens kon dat dik tegenvallen. (Kon, want ondertussen zijn de jongelui het huis uit)
    Er werden dan ook afspraken gemaakt om de ochtendrush vloeiender te maken (toilet ‘s ochtens = beneden) maar als ik het had geweten, zou ik het anders doen.
    Geen idee of dit voor jou ook van tel is of mogelijk, maar het is wel iets om bij stil te staan.

  3. Bad parallel met het raam. Dan inloop douche 90 graden draaien, zodat een deel van het glas op badrand zit en deel verder doorloop. WC direct aan de ingang in klein kot waar je nu de wasbak hebt staan? Dan kan de wasbak waar de wc is, of zelfs aan de muur van het wc kot? We lange wand langs de deur naar het bad toe kan dan kast zijn. Ik hou niet van alles op een rijtje :p En ik kon het niet laten een suggestie te plaatsen (maar het kan zijn dat dit allemaal niet werkt, want ik heb de afmetingen niet, dit is een schatting).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.