Donderdag is de meneer van de badkamers komen kijken, om te zien wat en hoe, dat hij een offerte kan schrijven.

Ge weet dat het moeilijk wordt, als er veel gezucht aan te pas komt, en als de meneer van de badkamers zegt dat het “in alle geval in regie” zal zijn.

We hadden het al allemaal eens gemeten, en zelfs als we alles naast elkaar zetten, geraakte al het gerief dat we in de badkamer wilden, er wel degelijk in: een comfortabele inloopdouche, een groot bad, een wc en één wasbak. Maar nu is het dus tijd om knopen door te kappen.

Dit is hoe het er nu uitziet. We komen rechtsboven van de living in een soort sas, met de deur naar de badkamer en de deur naar onze slaapkamer. Dat sas is een beetje stom, maar uit ervaring is het wel degelijk nodig: met één deur is er bijna geen geluidsisolatie en kan niemand in slaap vallen terwijl er nog iemand anders in de living zit.

De badkamer bevat een (klein) bad, een dubbele lavabo met aan de twee kanten zeer kleine hoge kastjes, en een (niet-werkend) toilet. De slaapkamer bevat twee kastjes en vier rekken, waarin al onze kleren en zo zitten en hangen.

En dit is hoe we het er voorlopig zouden willen laten uitzien. Eén lange kast van muur tot muur en vloer tot plafond, waar alles in kan dat op dit moment rondslingert en -hangt van kledij, handdoeken, bedgerief, etc.

Omdat die kast de hele muurbreedtre inneem, moeten we de deur opschuiven, en verliezen we dus een stuk(je) badkamer. Spijtig, maar het is echt wel nodig: we hebben niéts van opbergruimte. Het bad is veel groter, de douche is een comfortabele inloopdouche, en de wasbak (enkel, zwevend, geen kasten rond of onder, alleen een spiegelkast erboven) is enkel geworden. Er komt ook een nieuw, werkend toilet in.

Confronterend, dat het eigenlijk redelijk klein is. We gaan moeten woekeren met licht en ruimte.

We zijn trouwens al naar één badkamerwinkel geweest, en miljaar, duur dat dat allemaal is. 😐

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Het loont echt wel om verschillende badkamerwinkels te bezoeken zeker in juli, want dan zijn het solden. Wij hebben een volledig nieuwe, moderne badkamer gezet met elementen die uit allemaal andere winkels kwamen maar toch mooi bij elkaar pasten. Een bad uit Ninove, een douchewand in Wilrijk, een toilet in Antwerpen… Duizenden euro’s bespaard. Maar daar moet je wel tijd voor hebben natuurlijk…

  2. ik zou geen groot bad nemen,tenzij je een bad zo nemen dat comfortabel is in jouw oude dag.het spaart water en die ruimte kan je gebruiken voor kasten (altijd handdoeken en ondergoed bij de hand)plaats voor een stoel,en zeker een wc op hoogte en wat plaats genoeg er rond.Ben een thuisverpleegk. geweest en zelf al wat ouder .

  3. Als je die deur en dat muurtje dan toch moet versteken, dan zou ik het zo doen dat de wc in een aparte ruimte komt, daar ergens in dat sas. Tenzij je ze alleen gebruikt voor plasjes…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.