We zijn een week bezig. De tussenmuur is weg, de oude vloer is weg, de de kapotte balken zijn vervangen en/of verstevigd, de onderkant van de nieuwe vloer ligt er. De gaten voor de electriciteit zijn uitgekapt. Het oude plafond is weg.

De ruimte ziet er nu zo uit:

Het eerste dat nu moet gebeuren, denk ik, is de vloer volledig opbouwen. Nu liggen er OSB-platen, daarboven komt er een folie, daarboven komen egalisatiekorrels, en daarboven een houten plankenvloer.

En dan nog te doen, in min of meer volgorde voor zover ik het in kan schatten: bad in de badkamer krijgen, nieuwe binnenmuren rond de badkamer, electriciteit in de muren en het plafond, tegels tegen de muur in de badkamer waar de douche zal komen, muren verder afwerken, verlichting aan het plafond vijzen, rest van het badkamergerief in de badkamer krijgen, bad en alles op zijn plaats monteren, de kasten in de slaapkamer en het sas naar de slaapkamer in elkaar steken.

Ik heb er eigenlijk een tijdje over gedaan en redelijk wat met items over en weer geschoven, want bij nalezen ben ik er helemaal niet zeker van in welke volgorde dat allemaal gaat gebeuren. Eerst vloeren en dan pas muren? Of omgekeerd? En zal het bad binnen geraken als de muren er al staan? Of moet het eerst binnen en dan pas de muur?

Het blijft allemaal spannend!

Maar ondertussen hebben we iets van een probleem. Morgen, ahem, komt er familie eten. En het hele huis ligt onder het stof. Ik ga mijn uiterste best doen om het gelijkvloers een beetje presentabel te krijgen. Alleen de keuken. Dat moet lukken.