Het was al lang geleden, maar het blijft brandend actueel: toiletetiquette.
Drie toiletten op het werk, naast elkaar. Een aantal basisregels, ongeveer in volgorde van belangrijkheid.
Niet goed: de deur is gesloten.
Iets beter: de deur is open of op een kier.
Reden: als de deur toe is, zou het kunnen dat er iemand achter zit. Dan moet er geklopt worden en gesproken met iemand die op het toilet zit. Brrr.
Niet goed: er brandt licht.
Iets beter: het licht is uit.
Reden: als er nog licht brandt, is het toilet recent gebruikt. Okay, alle toiletten zijn recent gebruikt, maar toch. Brrr, een warme bril.
Niet goed: toilet naast een gesloten deur.
Iets beter: toilet niet naast een gesloten deur.
Reden: als de deur toe is, zou het kunnen dat er iemand achter zit. En dan zit ik op het toilet naast iemand die op het toilet zit, brrr.
Niet goed: toilet in het midden.
Iets beter: toilet niet in het midden.
Reden: in het midden is er twee keer zoveel kans dat er iemand naast u op het toilet komt zitten, brrr.
Met drie deuren is het altijd beter om aan de buitenkant te zitten. Tenzij de middelste deur gesloten is, en dan zitten we met een probleem.
Het wordt allemaal een beetje complexer als er combinaties zijn, natuurlijk: er is maar één deur meer open, aan de zijkant, maar het licht brandt… arghh het dilemma!
(Oh ja: regel nul is natuurlijk dat als er iemand naar de buurt van het toilet aan het gaan is of er net vandaan komt, dat er dan een compleet andere reden was om in de buurt van de toiletten te zijn.)
Reacties
14 reacties op “Toiletetiquette, vervolg”
Haha! Da’s dus zo keihard het “Urinal Problem” http://people.scs.carleton.ca/~kranakis/Papers/urinal.pdf Daar bestaan dus algoritmes voor :-p
Hmz. Ik dacht dat ik hier een reactie had geplaatst. Nog eens proberen: dat is dus zo keihard het “Urinal problem” :-p http://people.scs.carleton.ca/~kranakis/Papers/urinal.pdf
Bon. Ik vermoed dat ik de spam filter te hard aan het uitdagen ben :-p Schade!
ehm…en hangen er geen bordjes ‘vrouwen’ en ‘mannen’ op om uw keuze te beperken?
En dan heb je het nog niet gehad over toiletten met scheidingswanden die niet tot de grond en niet tot het plafond doorlopen …
van die rood-groen sloten op de deur kunnen al heel wat vervelende situaties verhelpen. En bewegingssensoren zodat het licht automatisch uitgaat. Wij zijn op het werk wel gezjost: 2 wc’s naast elkaar 🙂
Helemaal herkenbaar!
Een toiletfobie ofzo?
Aaargh, mindfuck. Ik eis mijn eigen vrouwentoilet :(.
Hmm, ik heb wel last van een “verlegen blaas” zoals dat heet, maar dit hierboven gaat misschien toch een beetje ver. Ik vraag mij af of daar iets aan te doen is, mentaal. Toilet-coaching, een gat (huhu) in de markt?
Jamaar, als jullie regel zegt van best een van de buitenste toiletten te nemen, neem ik de middelste want die is het minst gebruikt en dus normaalgezien ook de properste.
toiletiquette…
wees blij, jullie kunnen voor kleine boodschappen meestal naar het toilet gaan zonder ook maar iets aan te raken in de ruimte. Een urinoir heeft vele voordelen. Wij vrouwen moeten altijd klinken aanraken, op brillen gaan zitten (of erboven hangen voor sommigen) enzovoort.
Sorry nee: gemengde toiletten, enkel met deuren en klinken.
Wat ook niet leuk is.. je kiest van de drie open deuren juist diegene waar je collega (die ondertussen de handen aan het wassen is) opzat .. je zit dus op een warme bril en in de geur..