Dierenmishandeling

Ik ben content dat er geen pony’s meer op de foor mogen staan.

Maar ik geef ook meteen toe: ik heb er vroeger denk ik één keer op gezten, en een paar jaar geleden hebben we ook één keer toegegeven en er onze kinderen op laten klimmen. Sindsdien nooit meer, omdat we het vies vinden.

Die arme paarden en pony’s, die hele dagen in een cirkel moeten lopen, met doffe ogen, lastige kinderen op hun rug, en het geschel van de kermis: eikes.

In de gazet, ergens midden oktober:

Zelie

De foto, tja, ik weet het, Zelie staat er echt slecht op. Maar ze ziet er zo gelukkig uit. Kinderen zien dat niet, dat die beesten eigenlijk niet op hun plaats zijn. Tenzij ze op de miserie gewezen worden, denk ik.

Ik zou dan ook een veel meer schrijnende foto genomen hebben. Iets dat de tristesse probeert te verwoorden. Ik doe niet zo vaak van “foto om de foto om de boodschap”, maar bij deze was het echt wel de bedoeling:

Een paard

Let op de hond, en de mevrouw, aha! En dat ik op gevaar voor eigen leven ver-schrik-ke-lijk dicht bij dat psychotisch monster van een paard moest komen! Een mens doet alles voor de kunst.

12 reacties op “Dierenmishandeling”

 1. Awel se ik zou zeggen EINDELIJK!! Vind dat het al veel te lang geduurd heeft vooraleer zo een zaken verboden worden, die arme dieren. En als mensen hun kinderen op een paardje willen zetten, ga dan eens naar een boerderij waar dit kan en waar die paarden verder een zeer mooi leven hebben!

 2. Ik ben het er niet mee eens dat de pony’s van de foor gehaald worden. Om bij e-Mino in te pikken: ze worden op een weide gezet. Die foorkaravan toert niet het hele jaar rond, ze staan maanden aan een stuk op een weide te grazen. En ‘t is niet alsof die pony’s uren aan een stuk staan rondjes te draaien, naar mijn weten werken ze in shifts? Lichtjes overdreven en een verlies voor de foor. Zielig voor de mensen die dat kraam al jaren aan een stuk uitbaten en nu ineens zonder werk zitten.

 3. @beau: je hebt niet helemaal ongelijk.
  Het gaat niet enkel om wat die beesten tijdens de uren moeten doen, maar zeker ook over hun leven erbuiten. Cfr. honden die een hele dag in een kot zitten of beesten in een dierentuin of kippen in een batterij of …

 4. Ik vind dat ook dierenmishandeling!
  Als wij dat elke dag zouden moeten doen zou er zeker overal geschreven staan dat de mensenrechten geschonden worden!
  Maar zo ver denkt niemand na!
  Ik ben nog maar vorige week naar de foor geweest en zag ze daar staan..
  Sommige worden zelfs agressief..
  Willen wij onze kinderen daarop laten rijden?..

Reacties zijn gesloten.