Metaforenman

Het ging over een situatie waarbij mensen op dit ogenblik iets op een bijzonder omslachtige manier doen: het duurt uren terwijl het minuten zou moeten duren, ze zitten voortdurend met hun neus op de technische details gedrukt terwijl ze eigenlijk zouden moeten tijd hebben om na te denken over de inhoud… maar: ze hébben nu al die moeite gedaan om zich de technieken eigen te maken, en ze hebben niet de minste zin om iets nieuws bij te leren, zelfs al gaat het hun leven onmiddellijk veel gemakkelijker maken.

De opmerking van iemand aan de vergadertafel was: “jamaar, zoals ze het nu doen, lukt het toch allemaal?”

Waarop iets in mijn hoofd mijn mond de instructie gaf om te zeggen: “Ja, uiteraard. Maar gegeven een kayak, een harpoen, een kabeljauw en wat paneermeel kan ik ook fishsticks maken. Dat wil nog niet zeggen dat het de béste manier is om fishsticks te maken.”

Tee hee. Speekmedaalde voor mezelf. 🙂

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Maar Michel… Nu typ je je een beetje tegen. Vroeger heb je nog benadrukt dat de vorm waarmee je je teksten op een blog presenteert van belang is. En nu hamer je erop dat mensen tijd zouden moeten vrij maken om over de inhoud na te denken in plaats van technische details. Wat is het nu, Michel, vorm of inhoud? Ja ja, liefst beide natuurlijk… Kijk: voor mij is html en de opmaak van een weblog en al het technische van weinig belang (zolang de teksten leesbaar blijven natuurlijk). Toch zou ik graag eens iemand betalen om een weblog of site in elkaar te boksen zodat ik m’n weblogteksten in een state of the art site kwijt kan, ik geef het toe. Vorm of inhoud… Mmm, misschien best allebei, ja… Verdomd, Michel, niet nodig te antwoorden: uit m’n malle hoofd is een antwoord gesproten. Kijk es aan. Wel wel. Ik verras mezelf. (voert een Simpsonsdansje uit)

 2. D. Arends:

  Als ik hier in mijn blote pik ga staan en jullie gooien allemaal aan donut, dan zal er heus wel eentje om mijn lul belanden. Maar dat betekent nog niet dat het de beste manier is om een donut over mijn lul te krijgen.

 3. hahaha, i. . Iets minder gepast voor op een vergadering. Misschien.

  En wat zit ‘iedereen’ van tegenwoordig toch over die html te neuten. Zelfs als er niemand over neut (Michel) zitten ze nog te neuten dat er over geneut wordt. Man man man.

  Zie mij neuten.

 4. Beste metaforenman: de volgende keer dat je een zin als “maar dat betekent nog niet dat het de beste manier is om … te doen” uitspreekt, laat die dan volgen door deze zin: “wat dan wel de beste manier is, is deze:”, op zijn beurt gevolgd door een beschrijving van die beste manier.

  Totdat het zover is, mag je wat mij betreft een metafoor proberen te maken met deze 3 woorden: “wal”, “stuurlui” en “beste”…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.