Tussenstand

Ik voorzie tandengeknars bij de Zelfverklaarde Experten op het internet: Clickx geeft een tussenstand in de Site van het Jaar-verkiezing.

Ik ken er niet zo veel van, maar toch…

Grin. “De mensen stemmen alleen maar op de naam!” “De mensen kijken alleen naar de layout!” “De mensen kennen er niets van!”

I give you, Ladies and Gentlemen: democracy. 🙂

Oh, en om nog wat te stoken: ben ik de enige die al een tweede mail heeft gekregen om me te vragen te stemmen?

31 reacties op “Tussenstand”

  1. Ik ben ook altijd meer voor een democratie van afgevaardigden geweest (representatieve democratie), zoals in de meeste Westerse landen. In casu zou dat betekenen dat wij mogen beslissen hoe een jury samengesteld wordt.

    Amai, dat zou ambras geven zeker?

  2. Gelukkig is mijn ego zo monsterachtig groot dat ik lak heb aan het feit of mensen mijn blog al dan niet appreciëren. Zolang ik hem maar goed vind doet de mening van het plebs er niet toe. Je kan ook niet verwachten dat de gewone mens kan vatten hoe geweldig mijn blog wel niet is.

    Boehoe, niemand houdt van mij…

  3. ja, en zoals in elke democratie wordt er ook hier ferm bedrog gepleegd. Toen ik zopas wou gaan stemmen, bleek dat iemand anders met mijn email adres reeds geregistreerd was! (heb paswoord opgevraagd, bleek “didalieko” te zijn, misschien een hint naar de fraudeur…)

  4. Wel,

    Ik stem gewoon niet. Niet omdat het mij niet interesseert, maar omdat ik verdorie mijn mailadres moet opgeven.

    – “Geeft dan een vals op of zo!”

    Bah. Het gaat mij natuurlijk om het principe. In een échte democratie moet je tout court anoniem kunnen stemmen. Laat staan dat je contactgegevens gebruikt worden om je daarna mogelijkerwijs vol te kunnen spammen of zo.

  5. ik heb er al drie gehad van clickx, twee op de adressen waar ik vorig jaar en het jaar daarvoor mee heb gestemd, en eentje op een adres waar ik vier jaar geleden heb meegedaan aan een wedstrijd bij hun. Het nut van catch-all boxen, weetwel, ge kunt checken op welk adres de brol binnenkomt en die adressen laten bouncen 🙂

  6. Ik ben benieuwd. En ja laat de democratie maar hoogtij vieren. Het is een leuke spanning en ook een leuke inspanning om na te denken over leuke acties om op te vallen. Want uiteindelijk wordt een stemming altijd een beetje in de hand gewerkt hé! 🙂

  7. Weet je nog toen je typte: don’t be a dick, GDB? Wel, ik ben eruit. Ik ben een dick. Ik kan er ook niets aan doen, Michel. Ik ben nu eenmaal GDB le mal aimé.
    Ik ben uit de Metatale top 100 getuimeld. De dickstatuus zal er wellicht iets mee te maken hebben.
    Het valt me op dat dit bericht niets te maken heeft met het bericht hierboven. Aaaa (kuch), de wondere wereld van het internet.
    Nee, serieus, Michel, ik heb een dip en ik moest het even kwijt. Jongens toch. Een dip zonder saus is erg. Niet?

  8. /voelt zich even geroepen

    wij (= Clickx) stuurden de voorbije week een behoorlijk pak Stem nu-mails uit. hoe meer stemmers, hoe meer bezoekers alle blogs/sites krijgen, hoe beter de uitslag en bottom line, hoe meer exposure wij krijgen (en dat hebben wij zo graag, meneer).

    deze mails stuurden we naar adressen uit onze database; adressen dus die we netjes verkregen hebben.
    en als sommige mensen 2x zo’n mail krijgen, dan is dat gewoon naar 2 verschillende e-mailadressen.

    nog even dit: we beseffen als geen ander de waarde van privacy.
    neen, we gaan je niet platmailen. 1) dat hoort gewoon niet, en 2) dat zou de toekomst van de verkiezing (maar ook die van Clickx) zwaar troubleren.
    je kan trouwens op onze site je registratie zelf beheren, dus ook gewoon aanduiden dat je GEEN mail van ons wil krijgen (het Robinson-vakje), of gewoon na de verkiezing aangeven dat we je gegevens moeten verwijderen.

  9. @matthias : “In een échte democratie moet je tout court anoniem kunnen stemmen. Laat staan dat je contactgegevens gebruikt worden om je daarna mogelijkerwijs vol te kunnen spammen of zo.”

    In een echte democratie krijg je een uitnodiging “op naam” die je moet afgeven om te mogen gaan stemmen. Dat nieuwe briefje waar je een boletje op kleurt (of de kaart voor de computer) is dan weer wel anoniem. Maar je wordt wel degelijk op naam uitgenodigd en je moet die kaart afgeven om te vermijden dat je meerdere keren gaat stemmen.

    En dat principe past Clickx toe. Je moet inloggen en dan stemmen. nadien nog eens inloggen geeft “hey gast, gij zijt al geweest”.

    Plezant dat je moet inloggen ? Niet echt, maar wel noodzakelijk om democratisch te zijn. Anders stemmen de fans 60 keer voor dezelfde. Toegegeven, dat kan nu ook nog als ze ettelijke valse of tijdelijke adressen invoeren …

  10. @ Matthias: In een echte democratie moet wat je stemt geheim zijn. In een echte democratie mag je stem ook maar één keer gelden; nu hoe kan je checken dat je al gestemt hebt als je – zoals je beweert – anoniem moogt stemmen?
    Dat houdt geen steek? Van daar dat je in de meeste democratieen je ook moet registreren om te mogen stemmen en op het stembureau moet jezelf identificeren.

  11. @Matthias: paranoid much? 😛 Dit lijkt me niet echt een situatie waarin misbruik gemaakt zal worden van je e-mailadres. Het lijkt me wel logisch waarom je moet inloggen, zoals al gezegd werd.
    ‘k Zou maar geen commentaar meer achterlaten moest ik jou zijn, want straks gebruikt Michel je e-mailadres om vieze spam te sturen en al. 😉

  12. Dank mijnheer Vandecasteele om alles op te snorren,

    Blijkbaar is dat email adres dus toch van mij en moet ik ergens in een vlaag van zinsverbijstering het wachtwoord “didalieko” opgegeven hebben, om der vanaf te zijn. Ik weet echt niet hoe ik daar opgekomen ben. Ik weet echt niet meer dat ik mij ooit geregistreerd heb.

    Ik verontschuldig mij dan ook voor alle insinuaties over fraude die ik -ter goeder trouw- mocht gemaakt hebben.

    Ik verlies ook zo stilaan met verstand en geheugen door al die registraties.

    Sorry,

    Seniele Steven

  13. Ik heb geen zin om de stemming in de hand te gaan werken – nu blijkt dat ik niet in de top drie lijk te zullen eindigen, leg ik mij erbij neer dat ik als blogger hoogstwaarschijnlijk gewoonweg niet in de top drie behoor. Vind het jammer dat sommige bloggers zich zo laten kennen door te smeken om (toch nog maar eens) een stem.
    Ook ik ben verrast door de tussenstand in sommige categorieën – het blijft echter simpelweg een populari- dus geen kwali-strijd.

  14. Pingback: Zo zit het zie
  15. Ik kan hier met een gerust hart neerpennen dat ik behoorlijk verbaasd ben te merken dat mijn blog in de top drie beland is en dat terwijl ik niks, nul, nada reclame gemaakt heb. Laat dit een les zijn voor alle marketing girls and boys: geen reclame maken werkt! 😉

  16. Pingback: Els V - MyBlogLog

Reacties zijn gesloten.