Ze zijn er snel bij

Zo wijs!

Iemand schrijft in de commentaren een woord, ik zoek dat op op Google, en dit is het resultaat:

Didalieko

Vier minuten. Weird, maat. Beeld u dat dus eens in: er verschijnt iets op een website, en binnen minuten is dat opgenomen in een database waar heel de wereld in kan zoeken.

*
*    *

Zo vies!

Iemand schrijft een weblogpost, en binnen een kwartier is het opgevreten door stapels splogs—hier bijvoorbeeld bij Matthias:

Confrmisme

Dat is dus verschrikkelijk vies, en de keerzijde van het bovenstaande. Dat men binnen géén tijd zijn eigen schrijfsels kwijt is aan mensen die valse weblogs oprichten, waar ze dan automatisch andermans inhoud op plakken, enkel en alleen om er advertenties op te zetten en geld te verdienen. Het kost ze niets, dus zelfs als de opbrengsten quasi nihil zijn, brengt het nog genoeg op.

Zelfde verhaal als spam per e-mail, dus.

Bleh. 

*
*    *

En ben ik nu een verschrikkelijk slechte mens als ik mij vragen stel bij die advertenties, die voor het over-over-over-overgrootste deel Google-advertenties zijn?

Splogss

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. Gadver!

  En ik heb vandaag nog een linkje in mijn delicious opgenomen naar een artikel over dergelijke sploggers.

  Het verbaast mij inderdaad dat het begot maar 15 minuten geduurd heeft!

  Vieze mensen zijn het…

 2. Lol! Gij hebt het ook vlaggen 🙂

  Even een whois op beide domeinnamen gedaan. Allebei horen ze toe aan dezelfde persoon. Aangezien zijn mailadres vermeld stond heb ik gelijk een formeel cease and desist mailtje gestuurd.

  Eens benieuwd of het wat indruk zou maken.

 3. Bij mij filtert Akismet die SuperJogos er netjes uit…

  Overigens: klik op de “Ads by Google” en dan op Stuur uw opmerkingen over de site of de advertenties die u zojuist gezien heeft naar Google” (of iets dergelijks in het Engels) om die mannen “aan te geven”.

 4. Neen. Ze komen vaak genoeg voor in de zoekresultaten van Google, ze komen vaak genoeg voor als links via trackbacks of andere op weblogs.

  Waarbij “vaak genoeg” = “meer dan nooit“.

  Iemand met ettelijke duizenden splogs, waarop telkens ettelijke honderden berichten, telkens min of meer op een reeks van trefwoorden geoptimaliseerd, kan daar geld mee verdienen.

  Oh, en de allergrootste verdiener is Google zelf, natuurlijk: de adverteerders betalen voor de advertenties.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.