Vragen, en slapen

Soms word ik wakker met een vraag in mijn hoofd, die ik dan beantwoord moet zien om de rest van de dag door te geraken.

De exacte betekenis van phlogiston en cynosure blijven grote klassiekers, net als de naam voor die zieners die de toekomst uit de vorm van wolken halen, ik zou het duizend keer zeggen, ‘t is geen haruspex want die doen beesten uit elkaar en het is ook geen austromancie want die doen het met de wind, ‘t is gelijk oneiromancie maar niet dat want dat zijn dromen en libanomancie is met rook, en ik ben het weer vergeten!

Afijn.

Ik werd gisteren wakker ergens tussen Brussel-Zuid en Brussel-Centraal, en ik vroeg mij af of het mogelijk zou zijn om een levende hond op te eten, als die klein genoeg zou zijn, men hem stevig aan zijn schouders zou vast houden, niet verdoven, aan de neus zou beginnen, en voor de okkasie een stalen vals gebit met vijmscherpe tanden zou dragen.

Nee, vraag mij niet hoe ik er bij kom. ‘t Is een vraag gelijk een ander. Ik zou dat niet doen in ‘t echt, natuurlijk, maar het leek me op dat moment een interessant probleem. Niet de nek overbijten, maar eerst de neus, en zo verder naar achter dus.

Steve keek mij aan alsof ik gek was. Ik vind dat ik minder veroordelende blikken moet krijgen de vijf minuten voor en na ik wakker word, dat vind ik.

En verder kan ik het trouwens iedereen aanraden om te leren in slaap vallen op een minuut in de trein, en dan weer fris (achtig) wakker te worden na 50 minuten. Hoe? Zo:

  • zet u tegen het venster
  • leg uw mantel of een ander zwaar stuk stof op de airco
  • zet uw computertas op uw schoot, zodat u er met gekruiste armen op kan liggen
  • zorg voor een zachte ondersteuning van uw hoofd tegen de wand van de wagon: een kefiyeh is ideaal
  • leg uw abonnement op het tafeltje vóór u, zo moet de conducteur u niet storen
  • enjoy!

Ah, juist. Nephelomancie.

En cromniomancie is met ajuinen (ik zie… tranen in uw toekomst, ha ha), en myomancie is met muizen, een techniek die misschien te combineren is met tyromancie, op basis van (de gaten in) kaas.

6 reacties op “Vragen, en slapen”

  1. Mmm, ik word eerder wakker met vragen als “Wat was de naam van de slechterik in Merlina” of “Wie presenteerde De Droomfabriek weeral?”

    En ik denk met tanden als Jaws uit The Spy Who Loved Me en Moonraker, dat dat hondje snel verorberd is!

  2. “Ik vind dat ik minder veroordelende blikken moet krijgen de vijf minuten voor en na ik wakker word, dat vind ik.”

    Ma eh? Ik vind dat je minder waanzinnige vragen moet bedenken, ja! Een hond levend opeten, wtf? You just lost my sympathy. Of hoe zeggen ze dat.

Reacties zijn gesloten.