Adobe Thermo

Vroeger deed ik ColdFusion, en was ik op de hoogte van wat Allaire deed. En toen werd Allaire overgenomen door Macromedia, en was ik dààr helemaal van op de hoogte. En toen werden Adobe en Macromedia één bedrijf, en viel dat ongeveer samen met het einde van mijn “loopbaan” als, euh, productontwikkelaar. En nu hebben die mannen teveel producten om op te noemen, en volg ik helemaal niet meer.

Flex en AIR zijn in grote mate aan mij voorbij gegaan, ik heb zelfs omzeggens niets meer in Flash gedaan sinds eeuwen.  Maar toch: om de zoveel tijd komt er toch nog eens iets uit bij Adobe waarbij ik denk dat ik misschien toch eens opnieuw op de molen zou moeten stappen.

Kijk deze bijvoorbeeld: Thermo. Een prototype-tool, blijkbaar. Dat al een paar maand op Adobe Labs staat, en dat ik hoegenaamd niet had zien passeren.

ThermoMain

Op MAX onlangs werd er een demo van gegeven, die ik moet hebben weten passeren bij Aral Balkan, maar die ik gewoon niet bekeken had. En sinds kort is er Sneak peek-video beschikbaar.

Prototypes, dat doe ik tegenwoordig wél, dus.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Hoe, het is toch de bedoeling om daar echt een production-tool van te maken? PSD omzetten naar Flex zonder al te veel code te schrijven en al.
  Anyway, ik geloof er niet echt in. Hoe hard ze ook hun best doen, designen en developpen zijn toch twee heel verschillende dingen.

 2. I’m with Youri.
  MS probeert hetzelfde te doen met XAML, Expression Blend en Visual Studio. Het ziet er allemaal knap uit op papier en in demo’s, maar ik vraag me toch af of dat effectief werkt.

 3. Ik vraag het me ook af. Heb ook Microsoft Expression bekeken (Design/Blend/Visual Studio), en het lijkt er toch ook op dat de vertaalslag van design naar implementatie niet zo vlot (lees: out of the box) verloopt als ze zelf beweren.

  Maar de poging is wel interessant…

 4. En toch is dit het meest vernieuwende dat ik de laatste jaren gezien heb… Die Flex brengt Flash technologie naar de gewone ontwikkelaar ipv naar de grafist. (java, .net, dataservices, versioning van code, …) Die Thermo brengt zelfs layered Photoshop info over. Die Air laat alles draaien op eender welk platform (Iphone?) en ge moet alleen maar de usual webtechnologie kennen.

 5. @ER: ja, allemaal goed en wel, maar is er effectief ook iemand die het op die manier gebruikt? Ik wil de tools hier niet betwisten: die zijn mooi en functioneel genoeg. Maar ik weet niet of de workflow zoals ze ze voorstellen (samenspel tss developer en designer) zo kan werken…

 6. @Inferis: Ik begrijp je standpunt. Bij mij was het nooit overgekomen alsof ze het voorstelden dat de workflow tss. designer en developer beter ging verlopen. Maar ik zie wel dat je je nu als developer aan Flash kan wagen. Zonder dat je de code moet zoeken op een tijdslijn verdoken achter buttons en weet ik wat nog allemaal. Misschien brengt het eerder developers korter bij Flash dan de designer bij de developer.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.