Crysis crisis

Bon.

Okay.

Goed.

Ik heb dus méér geld dan mij lief is neergeteld voor een spelletje op de computer. “Meneer uw computer moet hier wel ne rappe computer voor zijn hé?” Geen probleem, ik heb een computer die zo snel is dat hij de meest ingewikkelde zaken op de hoogst mogelijke resolutie verblindend snel doet, zelfs als ik alles op maximum detail zet en er zoveel anti-aliasing op smeer dat het lijkt alsof er acht keer zoveel pixels op het scherm zijn.

Een gerust gemoed, ik. Dus.

En jawel hoor: het start op, en het gaat redelijk vloeiend. Ik zeg “redelijk”, want ik moet het op 1280×1024 zetten om naar-mijn-goesting-snel te laten gaan. Hrm.

In het spelen is het, tja, hap slik knuppel loop duik weg stealth klop smijt rijdrond, hoe gaan die dingen?

Enfin, denk ik dus. Want ik slaag er niet in om langer dan een half uur te spelen. Na een kwartier tot een half uur slaat het ding tilt, zwart scherm of plots niets meer. En moet ik het spel manu militari stoppen, en dan zit ik plots weer in Vista, en dan krijg ik om de zoveel tijd deze te zien onderaan in mijn scherm:

Display

Zwart scherm, en dan dit.

En opnieuw. En opnieuw. En opnieuw.

Een stapel geld op tafel gelegd voor een DVD met een spel erop, een computer waarmee Grand Moff Tarkin op zijn alleen de Death Star mee had kunnen bedienen, en zie mij hier zitten.

Ik vind dat godgeklaagd. En jà ik heb allemaal nieuwe drivers, en jà alles is standaard en jà, en jà, en jà.

Dju.

15 reacties op “Crysis crisis”

 1. Inderdaad. ‘t Kost veel geld. Voor heel wat frustratie. Begrijp me niet verkeerd, ik game ook wel eens graag. Alleen kost het tegenwoordig zo heel erg veel voor hetgeen wat het eigenlijk maar is: de zoveelste shooter met oogverblindende graphics en een paar leuke gimmicks.

 2. ooit lang geleden iets vergelijkbaar voorgehad… Kreeg ook rare driver-errors, vastlopen, zwart scherm, rebooten etc. Was blijkbaar mijn grafische kaart die heel warm kreeg….

 3. Onder xp spelen zal al minder problemen geven. In het geval dat ge een 8800GT hebt , die draaien standaard op 29% fan speed en verhogen niet tijdens het gamen.
  Met rivatuner fan speed op 48% zetten kan ervoor zorgen dat het niet meer crashed.

 4. Crashes zo als deze zodat ge extra geheugen moet kopen of een nieuwe grafische kaart moet aanschaffen hebben mij overtuigd om een xbox 360 te kopen en daar mijn spellekes op te spelen.

  Plus dat ik in Bootcamp iedere keer moest gaan, alles op mijn mac afsluiten dat hier al 5 dagen open stond, dat was mij teveel. Nu speel ik Assins Creed via mijn Elgato usb stick op mijn mac zijn scherm : werkt prima zolang je via S-Video binnenkomt !
  Het enige waarvoor ik nog wil dualbooten was Bioshock en nu nog Crysis, but that’s it.

 5. als reactie op post hierboven , die 8600GT , kan Crysis nog net aan op lage resolutie en heel wat settings op medium ipv high.

 6. Cavet Yerli (of hoe noemt de kerel van crytek) zegt gewoon dat dat spel kwa technologie “future proof” is voor een aantal jaren vooruit.

  ALs je in de “ontspanning” map gaat zien kan je dat ding ook op DX9 32bit latn draaien. Het zou wel eens kunnen dat dat (gezien de driver state voor hetmoment) toch nog het meest optimaal werkt.

  Dit soort dingen : (traagheid + crashes) daar hebben een bos mensen gewoon last van,

Reacties zijn gesloten.