Film 2008

Films waar ik naar uitkijk volgend jaar, in alfabetische volgorde.

Babylon A.D.: Vin Diesel (en Michelle Yeoh als een non, rrrawr) moeten een vrouw begeleiden van Rusland naar China. In de vrouw zit een organisme dat de schlechte willen eruit halen om een genetisch gemanipuleerde messias te maken. Vin Diesel, Gérard Depardieu, en gemaakt door de mens die al Gothika maakte. Verstand op nul, en laat maar komen. Yeah baby.

Blindness. Julianne Moore is de vrouw van een dokter in een stad waar iedereen behalve zij plots blind wordt. De maatschappij vervalt in chaos. Van de mens die City of Angels maakte. Say no more.

The Changeling. Verhaal van J. Michael Staczynski (Babylon 5), met Angelina Jolie en Malkovich Malkovich, malkovich malkovich regie door Clint Eastwoord, en verder moest ik al niet lezen.

The Curious Case of Benjamin Button. Brad Pitt en Cate Blanchett in een verfilmd kortverhaal van F. Scott Fitzgerald, over een man die geboren wordt op 80 jaar en steeds jonger wordt. Regie in handen van de mens die Fight Club deed. Yupyup.

The Dark Knight. Ik bestel mijn kaarten nu al. Kijk zelf.

The Day the Earth Stood Still. Zucht. Ik houd mijn hart vast maar ik wil het toch zien. Keanu Reeves, begod. En zó een waanzinnig goed origineel. Ik houd serieus mijn hart vast.

De film naar het toneelstuk Frost/Nixon, over de interviews van David Frost met Richard Nixon.

Harry Potter and the Half-Blood Prince. Hey, ‘t is een nieuwe Harry Potter. What can I say?

Hellboy 2: The Golden Army. Hey, ‘t is een nieuwe Guillermo del Toro, what can I say?.

The Incredible Hulk. Ik was misschien de enige, maar ik vond de versie van Ang Lee niet eens zo slecht. Maar met Edward Norton als Bruce Banner… yum. Het wordt een vervolg dat niet echt een vervolg is, trouwens: een deeltje “reboot”. Retcon, anyone?

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Say no effin’ more. Spielberg returns, en ‘t is Indiana Jones met de Russen wegens alsdat het in 1957 is.

Iron Man. Ik ben voor superheldenfilms. En ik ben voor Bob Downey, Jr. No-brainer, dus.

James Bond. Casino Royae gaf het allemaal een nieuw leven, de franchise.

Jumper. Ziet er wijs uit.

Rambo. Ik ben benieuwd wat Sly ervan maakt.

Star Trek XI. Wat-krijgen-we-nu? J.J Abrams (Alias, Lost) maakt een film over het begin van James Tiberius Kirk en de Enterprise? Als dit goed is, zou dit wel eens iets kunnen worden. Kirk wordt gespeeld door Chris Pine, trouwens. Dozijnen meisjesharten ontploffen stilletjes.

The X-Files 2. Hm. Een vervolg dat nu plaats zal vinden, dus zes jaar na het einde van de serie. Met David Duchovny en Gillian Anderson. Intrigerend.

13 reacties op “Film 2008”

  1. Ola interessant Michel! Uw lijst ziet er goed uit. Harry Potter, Bond, Changeling, Star Trek en X-Files had ik ook al aangevinkt. Die superhero dinges weet ik niet zo direct, meetal vind ik die films maar “zozo”…

    PS: WOW zelfs Brad Pitt & Angelina posten hier al trackbacks 😀 way to go Michel!

Reacties zijn gesloten.