Ik heb geen boek meer gelezen en geen podcast meer beluisterd (op een minuut of vijf of tien juist voor ik in slaap val) sinds ik niet meer bijna elke dag op het openbaar vervoer zit: als ik niet meer weet wat gedaan, kijk ik naar tv-series en films, en ook daar ga ik nooit rond mee raken.

Wel een aantal fijne dingen gezien, die soms al lang op mijn radar stonden, soms helemaal onverwacht nieuw, en ook wat dingen herbekeken:

 • Carnival Row: Bright, maar dan 19de eeuw en wél goed gedaan. Police procedural in een wereld waar er elfen en kobolden en dergelijke bestaan, met bijhorend speciesisme en ook nog klassenonderscheid en alles. Zeer goed. Het had een verfilmde reeks van Brandon Sanderson kunnen zijn, ‘t deed mij veel denken aan de drie laatste boeken van Mistborn.
 • The Trip: vier keer zes keer ongeveer hetzelfde — Rob Brydon en Steve Coogan die in prachtige landschappen van restaurant naar restaurant rijden, tegen elkaar op faits divers en stemimitaties uitwisselen — maar zó goed, en zó veel meer dan alleen dat.
 • Babylon Berlin: Berlijn in de jaren 1920 en ook uitstekend zeer goed. Ik zit nog maar aan het einde van seizoen 1 met vooral verschillende vormen van communistische cellen; ik vermoed dat de nazi’s er in het volgend seizoen ook wel zullen bijkomen. Ook wel goed voor mijn Duits wegens geen ondertitels. 🙂
 • The Magicians: ik had de boeken een eeuw geleden gelezen, ik dacht, ik kijk eens of de serie de moeite waard is. Het was raar, want de serie geeft gelijk veel minder context dan de boeken (het hele concept van Fillory, dacht ik, stond redelijk front and center in de boeken; in de serie is het maar voorbij de helft van het eerste seizoen dat het wat duidelijker wordt wat en hoe). Ook daar nog maar het eerste seizoen bekeken, en zeer benieuwd hoe ze het veel meer fantasy-vervolg gaan aanpakken met de Koningen en Koninginnen en alles.
 • Upload: een soort uitgebreide en meer donkere versie van San Junipero maar dan met technologie en wat mysterie en spanning erbij.
 • Westworld: seizoen drie was, mja, tja. Ik hoop en verwacht dat het allemaal kadert in een groter geheel van vijf seizoenen met een allesomvattend verhaal. Op zijn eigen was ik niet 100% overtuigd. Wel pakweg 90%.
 • Tales from the Loop: retrofuturistisch, contemplatief, en zeer schoon.
 • Avatar: The Last Airbender: het blijft uitstekend goed, zelfs na de zoveelste keer herbekijken.
 • De container cup: zeer grappig en zeer spannend en wat moet een mens meer hebben?

Op de plank voor de onmiddellijke toekomst:

 • Babylon Berlin seizoen 2 en 3
 • The Magicians seizoenen 2, 3, 4 en 5
 • Devs, waar ik goeie dingen van hoor

En tegen dat ik daar door ben, zijn er ongetwijfeld nog duizend dingen die schrikkelijk interessant zullen zullen zijn. En wie weet hebben we binnenkort ook een abonnement op dat nieuw ding van Disney, waar ook stapels series op zullen zijn.

En dan begint er een nieuw seizoen met nog allemaal dingen en aargh.