Het nieuws, euh, hopen we toch

Goeie help. Ik kan me niet inbeelden dat er ergens in de ontwikkelde wereld een journaal is in prime time dat evenveel technische miserie heeft als het onze.

Daarnet nog: een reportage zonder geluid, geen commentaar, schakel naar de studio, en zonder commentaar verder naar een reportage met wél geluid.

Onlangs nog was er een journaal waar op het einde journalist-van-dienst zei dat het in plaats van een minuut of tien-twaalf eigenlijk dubbel zo lang had moeten zijn, maar dat er technische problemen waren geweest.

Ungk?

Is dat nog altijd omdat die mensen moeten tegelijkertijd presenteren en zelf het mengpaneel bedienen (met de voeten of zo?), of ligt dat ondertussen aan nog iets anders?

In alle geval: ‘t is redelijk schaamtelijk.

Oh kijk, toch nog: “we gaan nog eens kijken naar dezelfde bijdrage, hopelijk deze keer mét geluid.”

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. In het Nederlandse programma De Wereld Draait Door is elke dag te zien hoe het ochtendnieuws van RTL4 (de commerciële concurrent) verprutst wordt door de regie. Presentator Jan de Hoop is hier inmiddels al een cultheld, omdat hij desondanks elke dag weer met frisse moed aanschuift om het nieuws te presenteren. En elke dag gaat het wéér fout.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.