Oude zak

Grumpy old man, dat ben ik. Ik lees dat mensen met een weblog her en der het geinig vinden dat Coca-Cola ze bij wijze van virale marketing een stencil op de vloer vóór de fysieke voordeur gespoten hebben.

Peter had er ook prijs van, trouwens, statistiekenbijhoudmensen.

Ik ben zelf een groot afnemer van de productjes van de Coca-Cola Company, a rato van, oh, pakweg een heel pak liters per dag, maar als die mannen op mijn plankier ongevraagd stencils waren komen spuiten, had ik ze een klacht aangedaan.

Zo’n dingen doet ge toch niet, en ben ik daar nu echt uitzonderlijk in, dat ik geen reclameboodschap op mijn dorpel geverfd wil?

Oh, en behalve dat: het was vanavond nog eens comedy, en ik hoorde zowaar lollen waarvan ik de pointe niet begreep wegens dat ze over schoolkinderen ging. Xander deed iets over emo’s en gothics, en ik was absoluut niet mee. Ik zou de schuld op hem kunnen steken (“humor moet universeel zijn, yada yada”), maar nee: feit is dat ik een oude zak ben.

Een oude zak die vanavond nog een review moet maken, en die dan binnen veel te weinig uur zal moeten wakker worden.

 

Doe mee met de conversatie

18 reacties

 1. Mijn allereerste gedacht was ook ‘verdomme ik leg klacht neer tegen onbekenden’, maar ik ben vorig weekend 30 geworden en kan ondertussen zo’n dingen nuanceren. Maar je hebt wel een punt, veel ‘dichter’ dan dit moet het niet komen.

  Real Ray is trouwens al terug weg, één regenvlaag en dat ding is er terug af. Al een geluk dat ik een foto genomen heb.

 2. Midden op de straat enzo mag zo’n reclame van mij nog wel, maar vlak voor mijn deur moeten ze toch ook niet komen stencillen ze! Marketingstunt of niet, van mijn stenen blijven ze af 😉

 3. De humor van Xander De Rijcke schiet volgens mij bij momenten tekort omdat hij nooit z’n middelbaar heeft afgemaakt en nog steeds in de geest van de jongerencultuur zit. Emo’s en gothics, die kom je tegen in het middelbaar maar niet eens je pakweg de 20 gepasseerd bent.

 4. De jongerencultuur zit ook voor 60% in uw Comedy-publiek. Moest je dat nog niet gemerkt hebben.
  Denk je omdat ik mijn middelbaar niet afgewerkt heb dat ik nu nog rondloop met pokemonkaarten en posters uit de joepie opkleef aan mijn muur.
  Ben de enigste comedian die nog kan zeggen wat de jongeren heel grappig vinden en daar ben ik trots op. Emo’s en Goths is trouwens 5 min uit alles wat ik heb.

 5. En daarbij nog even de excuses om een oude zak te laten freaken gisterenavond bij de aanspreking van “meneer Zog”. Al bij al is het dan toch nog op z’n pootjes terecht gekomen me dunkt…

  En niemand kan mee met Emo en Gothics. Ze snappen het zelf niet meer want hun kleine subcultuur verdelen ze nog is onder in elfendertig andere vakjes (Ebm / Noise / Aggro / Industrial / Goa (ja, ik weet dat dat as-such geen Gothic is maar ik zet het er voor de voledigheid toch bij) / … )omdat toch maar niemand het gevoel moet hebben van een kuddedier te zijn. “Emo” is zo een beetje de “populaire” kan van het geheel, maar geen angst – dat lost zichzelf op met een paar fake-depressieve jongeren en een scheermesje.

  Ohja : @Sander : Ongetwijfeld staat Wouter Deprez elk weekend in uw living, alhoewel ik de conclusie van “Xander heeft geen middelbaar diploma” = “Xander is niet grappig” een van de origineelse die mijne midden-lange termijngeheugen kan terugvinden.

 6. @Ntone: de ‘kommereeren’ aller landen, vrouwen die info doorgeven door de eeuwen heen door te koffiekletsen, te roddelen, tips te geven enz..zijn de bloggers duizenden jaren voor.:;)

  Michel heeft gelijk wat de coca cola dinges betreft. Viezigheid, bah.

  En de Gothic, dat vind ik nu weer niet speciaal: toen ik 14 was, was ook iedere subcultuur ingedeeld in duizend subculturen. Ik heb het moeilijk met dit soort primitief stammengedrag, vroeger ook al. Maar zolang grote mensen niet van zichzelf zeggen dat ze Gothic zijn is het mij al lang goed.

 7. Straf dat die ‘comedians’ van tegenwoordig met alles willen lachen, behalve met zichzelf. En tegen kritiek kunnen ze ook niet. Nu ja, blogs uitpluizen kost minder tijd dan materiaal schrijven, gaan we maar denken. Benieuwd wie van die gasten er over 10 jaar nog/al staat.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.