Ruthlessly efficient TV viewing

Als er een nieuwe olympische discipline zou gemaakt worden voor het meest efficiënt gebruik van zijn telenetdingen, dan zouden wij tegenwoordig ernstige mededingers zijn.

Eerst is er het nieuws en Man Bijt Hond, waar Zelie en Louis (meestal) nog naar meekijken. Dan gaan ze naar boven en verzet ik het op Ter Zake: nu dat niet meer voor de helft een doorslagje van het nieuws is, is het weer interessant.

Terwijl Ter Zake loopt, doe ik mijn programmagids open en stip ik aan wat ik wil bekijken. Vanavond was dat onder meer Extras, het ding met de bobsleeën, In Europa, Top Gear, Masterchef en CSI: ik blijf kijken op Canvas, maar Sandra is er vanavond niet, dus neem ik het bobsleegeval op, want ik denk dat ze dat wel nog eens zou willen zien. Tegelijkertijd duid ik alles wat niet op Canvas is, aan om op te nemen.

Als In Europa gedaan is, is Masterchef al een eind lang ook gedaan, maar ik kan meteen naar de opname beginnen kijken. Top Gear is ook opgenomen, maar ik ga daar misschien volgend weekend naar kijken. Van zodra Masterchef gedaan is, kan ik beginnen kijken naar CSI, zelfs al is dat nog bezig: naar TV-theek gaan, mijn programma’s, selecteren, “kijken vanaf begin”. En zo kan ik heel de avond vullen.

Niet één dood moment, niet één gemist programma. De reclame? Doorspoelen, het is toch opgenomen. Andere dingen te doen? Iets gaan halen? Een kind wakker? Gewoon op pauze zetten, en later verder kijken. Iets gemist omdat ik te hard aan het nadenken was voor de offerte waaraan ik tegelijk bezig was? Terugspoelen en herbekijken.

Neem het van mij aan: zo’n digiboxcorder, eens je weet hoe er mee te werken, dat is alles wat we dachten dat de videorecorder zou zijn maar nooit was.

10 reacties op “Ruthlessly efficient TV viewing”

 1. ik ga volledig akkoord, zo erg zelfs dat we hier overwegen om er nog een te kopen voor “boven” 🙂 abo hebben we toch al nietwaar…

  nadeel: als telenet plat gaat is alles mee plat :s

 2. Ah, Wouter, dat dacht ik ook, maar ‘t is toch handiger. Wij hebben Indi (want in de Limburgse brousse is Telenet niet beschikbaar) en dat programmeren is véél efficiënter dan met een digitale recorder (die bij ons naar boven verbannen is).
  Bij Indi heb je wel het voordeel dat je ook naar opgenomen programma’s kunt kijken al heb je geen signaal.

 3. De programmagids zit in het ding zelf, en wordt voortdurend aangepast: je kunt ook snel zien waarover iets gaat, niet alleen wanneer het begint en eindigt.

  En je kunt twee programma’s tegelijkertijd opnemen en naar een derde kijken.

 4. Mijn pa heeft een dure harddisk recorder en kloeg onlangs over het feit dat hij altijd het einde van zijn programma’s mist omdat ze te laat beginnen en er te veel reclam tussen zit, waardoor het einde opschuift en het toestel al gestopt is met opnemen. Heb je dat dan niet met een Telenet recorder? Ik ben anti omdat ik weet wat voor een onvoorstelbare goedkope rommel die toestellen zijn (inside intelligence). Ze maken de gewone hard disk recorder natuurlijk wel redelijk useless als je elke keer het eind van een programma mist daarmee. Damn monopolie van damn telenet! Ze melken de klant écht wel uit hoor, zelfs met alle packs en afprijzingen maken ze nog belachelijk veel winst. En waar blijft TiVo in België?

 5. Inderdaad, enorm handig. Als het werkt tenminste. Het gebeurt nog altijd te vaak dat de digicorder vastloopt en enkel nog wil zappen (geen info opvragen, geen opnames instellen …). Herstarten is meestal voldoende om het weer in orde te krijgen, maar het zou eigenlijk niet mogen.

  Maar desondanks wordt het toch snel een luxe die ik ook niet graag meer zou missen.

 6. En je kunt twee programma’s tegelijkertijd opnemen en naar een derde kijken.
  => nee, de mijne toch niet. Er zitten twee tuners in, je kan ofwel een prog opnemen en vrij kijken, ofwel twee opnemen en dan alleen maar die twee zenders bekijken. Maar dan zet je toch een dvd op…

Reacties zijn gesloten.