Spam

Een welkome verschijning op televisie, Sofie Lemaire.

Nieuws voor die ene man uit Merelbeke: oh, had ik die al gezien? Ja, ik had die al gezien. In meer dan één variatie, en al beter gedaan dat dit.

De grenswatcher was gepikt van een gelijknamig item in The Daily Show, maar dan uitgevonden, getransponeerd naar een (geeuw) Vlaanderen/Wallonië-context, en veel te langdradig.

Kamagurka was, tja, Geert Hoste maar dan niet zo goed. Swentibold is trouwens niet de naam van de zevende profeet, maar wel een koning van lang geleden.

Plan België? >schiet wakker< ik zag nog net het einde van een brief voorbijscrollen, en ik herinner me de aanhef van die brief toen ik rustig aan het indommelen was.

Nieuws voor mensen die denken dat Jean-Marie Dedecker alles gaat oplossen: de titel van het item was het beste eraan.

Het interview met de zelfmoordterrorist was leutig. Meer van dat: understated, goed geacteerd, goed geschreven.

Een opsporingsbericht voor Dokter Lecompte. Oh ho ho, en wat nu nog? Een lol over Roland Lommé? Zwak.

Een itempje over astrologie en televisiewaarzeggers: ik dacht dat ik in slaap viel zo traag was ook dit, maar de plaatsvervangende schaamte voor Karlijn Sileghem hield me alsnog wakker. Ik heb medelijden met haar.

Het terreuralarm dat teruggeschroefd wordt: was tien keer beter gedaan tijdens Man Bijt Hond daarnet nog op één. Oh, en, natuurlijk: Daily Show, Colbert Report, mosterd, pot, kotel, ik heb zelfs geen zin om mijn zinnen af te maken.

Oh kijk, nog eens Spam Live: een optreden van Kama van ik weet niet hoe lang, waar ze na een dag knippen en plakken een drietal grollen uit gekregen hebben waar een zeer zieke Geert Hoste zich zou over schamen. Topical stuff, daar heeft men ofwel een genie voor nodig, ofwel een schare schrijvers, ofwel genadeloos knippen op de montagevloer. Liefst twee van de drie, als dat kan.

BV’s ingestort met oververmoeidheid: goeie help, Els Dottermans uit de kast gehaald om iemand te spelen die iemand grappig speelt. En opnieuw zo’n éllenlang item. Tip, (pdw): de dingen die u parodieert flitsen. Dit sleept aan. Els Dottermans, voor wie nu pas inschakelt, is een uitstekende actrice, en ze kan wel degelijk hilarisch grappig zijn. Op basis van dit kan ze met Karlijn Sileghems een zelfhulpgroep starten.

Oh, Gunter! Gunter Lamoot doet alles kan beter, maar dan grappig. Oei, ben ik vooringenomen? Het publiek zou wel weg mogen en het zou beter gemonteerd mogen zijn, maar kijk, met de gevulde tomaten en de afzuigende Marokkaan van Thuis heb ik goed gelachen. Dit, met de zelfmoordterrorist, was het beste dat er in zat vandaag. Pas op: het heeft montage nodig en het past als een tang op een varken met het huidige decor en concept, maar zet hem Lewis Blackgewijs met een kostuum aan achter de toog van Sofie en het is koekenbak.

Balans: Sofie doet dat goed. Gunter ook. En ik zal volgende week nog eens kijken om te zien of ik me nog altijd erger aan de zelfingenomenheid of niet.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Niet elk item was even goed (idd grenswachter en bv’s ingestort enz was saai), maar ik heb toch wel goed gelachen met andere punten!

  Ik kijk er wel naar uit om volgende week terug te kijken.

 2. De gevulde tomaten, de afzuigende marokkaan, maar ook het stukje Plan vond ik heel goed. Karlijn en Els Dottermans verdienen veel betere scenario’s. In het algemeen veel milder dan jij, zeker over Kama.

 3. Kritisch is OK. Het is niet omdat een oude flurk, hij weze pdw, bij het trappen naar een doel van zo’n 3 jaar geleden, op zijn gezicht gaat, dat we dat moeten verbloemen tot bodemonderzoek.

 4. Item over de afgelasting van Dakar 2008:

  vorig jaar werden er inderdaad twee kinderen doodgereden, maar om dat nu in één adem met Koen Wouters te vermelden, is toch een brug te ver in een item (correctie: programma) dat verre van subliem was.

  ‘t bewuste stukje staat hier zelfs niet in de bespreking, dus dat moet tijdens de >schiet nog niet wakker< geweest zijn. Volgende keer (veel) beter.

 5. Ik vond het allemaal nogal zwak, vrees ik. Ik heb geen enkele keer gelachen of zelfs maar geglimlacht. Het concept vind ik wel goed, maar de items waren gewoon … flauw.

 6. Jullie hebben allemaal veel moeite gedaan. Ik heb zelfs niet gekeken na de flauwe fiasco’s die PDW vroeger al op ons losgelaten heeft. Ik kon die al niet aanzien wegens plaatsvervangende schaamte. En dan zeggen dat dat ‘absurde humor’ is en ‘enkel voor kenners’. Pfoeh, dan liever iets ‘minder absurd’ waar ik wél mee kan lachen, dan die pseudo-interlocktuele zever die kant noch wal raakt en die zijn doel (comedy?) totaal voorbij schiet.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.