Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. hallo kroket, dat is redelijk katastrofaal te noemen. Tijd dat ze u daar inhuren, Michel. Ben ook eens benieuwd naar de luistercijfers van de nieuwe Radio 1. Iemand daarover info?

 2. En is iemand daarover verbaasd? Behalve de coördinatoren, en mogelijk de derde-weg-profeten?
  Je moet lang, heel lang zoeken om op het net een site met zoveel pretentie en presumpties te vinden. De modale 14-jarige blogger zou de onleesbaarheid en onbruikbaarheid nooit toelaten.

 3. Sinds de vernieuwing zit sporza er niet meer bij

  de cimtag van de redactie is dus de oude vrtnieuws.net – sporza

  maar dan nog is de daling significant

 4. Naar februari moet je wel niet kijken. Da’s maar op basis van 5 dagen, waarvan 1 en 2 februari in een weekend (en dan zijn de cijfers sowieso maar de helft van een weekdag)…

  Zouden ze een deel van hun bezoekers ook niet gewoon kwijtgespeeld zijn door van url te veranderen?

 5. Klopt, Sporza is er idd uit gehaald. Sporza draait nl advertising en deredactie.be niet. Vandaar dat de Cim gesplits is denk ik (andere populatie, andere profielen, andere advertisers).
  Snelle conclusies trekken vanuit Cim is voorbarig hoor, wegens een zeer beperkte dataset… ik zou daar eerder op pageniveau gaan kijken. Bovendien wordt het steeds moeilijker om pagina’s op pageviews/bezoekers te gaan afrekenen. Iemand kan perfect enkel op de homepage 10 filmpjes bekijken, zonder die page te verlaten…en maar één pageview gehad hebben. De data zegt meestal maar 10% van het verhaal, de interpretatie ervan de andere 90%

 6. Enkele dingen…

  Sporza telt inderdaad niet mee en die site werd meer bekeken dan de nieuwspagina’s, dus dat scheelt een ferme slok. Nu al cijfers geven voor februari lijkt me trouwens ook behoorlijke onzin. Maar objectief bekeken, zal er wel een achteruitgang zijn.

  En wat de luistercijfers van Radio 1 betreft: een interne meting laat best goede resultaten zien, zeker voor de sport, mijn domein. De CIM-cijfers heb ik wel nog niet gezien.

 7. Dit is het soort grafieken waar mensen door de band bijzonder nerveus van worden.

  Het is natuurlijk nonsens om één site op basis van page views te gaan vergelijken met een andere site die compleet anders van opzet en insteek is.

  Een kleine dertigduizend bezoekers minder per dag? Heeft iemand al eens de optelsom gedaan deredactie+canvas, en dié vergeleken met de cijfers van vrtnieuws.net? Is het er hoedanook een lichte terugval is in januari? Of niet? En dat het aantal page views vermindert, inderdaad: houdt dat er rekening mee dat er veel meer filmpjes pakweg van op één pagina te zien zijn?

  Neemt niet weg dat er veel ruimte voor verbetering is, maar toch.

 8. off topic :
  Oei : toen ik deze pagina voor het eerst opende :
  Fatal error: Possible integer overflow in memory allocation (28 * 1981044767 + 0) in /hosting/sites/blog.zog.org/htdocs/wp-includes/comment-template.php on line 166

  (Dezelfde fout trouwens ook op 3 andere artikelpagina’s.)

 9. @Radiofonisch instituut:
  “een interne meting laat best goede resultaten zien, zeker voor de sport”: ook dat is weer voor interpretatie vatbaar he? ‘Intern onderzoek’ vind ik sowieso gevaarlijk en ‘best goed’ is ruim interpreteerbaar. Voor wat de sport betreft, zou me dat niet verbazen. Als muziekliefhebber blijf ik wel op mijn honger zitten bij de nieuwe Radio 1.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.