PPT

Net een tijd gewerkt aan een presentatie. Powerpoint, jawel.

Dertig slides, als het meezit duurt de presentatie een uur of twee.

Ik blijf er van versteld staan hoe graag ik met Powerpoint werk. Op een enkele uitzondering na (een slide waar ik misschien drie kwartier aan gewerkt had, bleek plots mysterieusgawijs wég te zijn), vind ik het een fantastisch programma.

En pas op, ik heb het hier dus over Powerpoint 2003 hé. Powerpoint 2007 vindt wellicht iederéén een fantastisch programma. 🙂

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. En en en, waarover gaat de presentatie meneer Michel?

  En wat mezelf betereft over Powerpoint: ik ben daarin niet zo belezen. Op zich is het kinderspel en toch ken ik alleen maar de basis. Dat hoeft voor mij ook niet meer te zijn, want ik wil het altijd discreet houden, zonder te veel glitter & glam hé.

 2. You’re joking right?
  Powerpoint en Word zijn zowat de meest ergerlijke programma’s die je kan vinden.
  Een ramp met tabellen, swf, video, kaders selecteren, …

  Misschien moet je toch maar eens rondkijken naar andere programma’s. (openoffice, dat ding van apple waarvan ik niet op de naam kan komen, flash, …)

 3. @keukentafel: Néén, ik moet niet eens rondkijken naar andere programma’s. Openoffice zuigt ezelskloten, en Keynote heb ik niet want ik heb geen Mac.

  En mensen die zeggen dat men met Powerpoint enkel slechte presentaties maken… Zucht. Da’s gelijk zeggen dat Renaults slechte auto’s zijn want ge kunt er alleen in den Aldi boodschappen mee doen. Powerpoint, daar kan met de meest elegante en propere presentaties ter wereld mee maken, en de meest lelijke gedrochten ooit.

  Net zoals met Keynote, en net zoals Impress dat in Oopenoffice zit. En net zoals in standaard-html, of met Notepad, of met Word, of met Photoshop, of met Illustrator, of met S5.

  It’s a poor workman who blames his tools.

  @Kris: het ging over Enterprise Information Architecture. Inleiding, en een aantal mogelijk toepasbare modellen: Nonaka en Takeuchi’s SECI-model, het KM-huis van Françoise Rossion, JoAnn Hackos’ IPMM, Rosenfeld’s EIA roadmap.

 4. Als ge de mensheid zoudt indelen volgens Microsoft Office (Word-mensen, Excel-mensen, Powerpoint-mensen, en bij uitbreiding misschien ook wel de Access-signatuur) krijgt ge soms hele interessante cliches vol-le-dig bevestigd. Mijn madam is een Excelleke. Ik ben een Powerpointerke. En toch zo gelukkig in dezelfde Suite 😉 …

 5. Klopt. Als iets er goed uit ziet veronderstelt men meestal dat daar een top-notch tool voor nodig is. “Hei, hoe heb je dat gemaakt?” wordt dan droogjes beantwoord met een “met Word”. grinnik 😉

 6. Ik vind Powerpoint ook zeer handig. Vroeger vloekte ik daar ook op maar ik heb eens een degelijke snelcursus gevolgd en sindsdien vind ik het ook een zegen.
  Gewoon al door met ctrl+m en ctrl+enter te werken in plaats van met die muis te gaan klikken in de vakken.

 7. Mhum, PowerPoint, en bij uitbreiding MsOffice, het zal steeds een haat-liefde-verhouding blijven. Het zijn nogal rudimentaire tools. Alsof ik met een botte hakbijl het gazon glad moet krijgen. Ik ben er teveel vormgever voor, of te weinig onderlegd. Maar het is wel een stuk sneller dan mijn ‘fijnere’ tools, en de klanten kunnen er op hun machines mee weg. Misschien ontbreekt het mij aan goede voorbeelden.
  zig.

 8. Ho maar ik beweer niet dat je met powerpoint geen mooie presentaties kan maken. Enkel dat het gebruiksgemak de wensen overlaat.

  Met paint kan je ook alles… met veel geduld en frustratie no doubt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.