Bwards 2007+1: scherp uw pennen

Wij konden er niet bij zijn wegens, euh, waar zijn uw christelijke gedachten om iets tussen twee en vijf de namiddag de zaterdag te organiseren??, maar uiteindelijk, achteraf gezien, heb ik niet de indruk dat we veel gemist hebben.

Denk ik zo.

Ik was niet de enige, denk ik, die een zwaar Clickx Awards 2006–gevoel had. 🙂

Afijn. De winnaars zijn zattemadammen, die niet wilden zeggen hoeveel bezoekers ze hadden, en die met zes werken, “onder zattevrienden”, maar plots heel erg ontwijkend werden toen het over geld ging.

Zat1

Allez ju. Dat hebben we dan ook weer gehad. Volgend jaar op een andere locatie, zei Stefan Kolgen, en tweetalig. Uh huh. ‘t Zal dan toch anders moeten georganiseerd worden, medunkt.

(gemakkelijk commentaar van de zijlijn, I know, I know)

update de winnaars:

 1. Zattemadammen: afkooksel van slash reactie op Zattevrienden, zie boven.
 2. Tales from the Crib: ruim verdiend, zou op één moeten staan.
 3. Asfaltkonijnen: zucht.

En dan was er ook nog Flora Fleempaard, geen idee waarom, maar die werd ook vernoemd. Buiten categorie of zo? Of “beste in de top 150 zonder prijs”? I dunno. 🙂

20 reacties op “Bwards 2007+1: scherp uw pennen”

 1. Pingback: Sponzen Ridder
 2. Ik hoop dat je bedoelt in de categorie ‘groepsblog’? En dan nog is dit een flutwinnaar, vind ik. Veel meerwaarde geeft die site niet aan de van elders gehaalde filmpjes, foto’s of geluidsfragmenten.

  Zijn er nog winnaars in andere categorieën bekend intussen?

 3. Ach met awards is het een beetje zoals met het Eurovisiesongfestival; de beste wint nooit.

  Enne alle redenen zijn goed om een pint te drinken met andere bloggers.

  Voor de rest leuke locatie, losse sfeer, maar qua organisatie mocht het misschien wel iets meer zijn. Anderzijds best tof dat er mensen zijn die het willen doen hé.

 4. Ik vond het tijdstip ook niet echt denderend. Zo sluit je alle bloggers met kinderen uit want a) het is niet zo gemakkelijk om je kroost naar zo’n evenement mee te pakken, laat staan aangenaam en b) een babysit voor een hele middag laten komen om wat met bloggers te staan chitchatten: nah. Daar heb ik twitter voor. :p

  Dusjah. Ik had graag gegaan, maar wegens werk er niet geraakt. Niet veel gemist precies.

 5. @inferis: der liepen toch best veel kinderen rond, dus meenemen had wel gegaan. Die van mij liepen ondertussen in de zoo rond, dat was ook een goede oplossing.

  Er was trouwens nog een 3de categorie/prijs : Beste weirdo. (oftewel beste vreemde eend in de bijt) Die ging naar Orde van de Single Malt http://osm.skynetblogs.be/ (iedereen: huh ?)

  volgend jaar tweetalig? Lijkt mij een vreemde keuze: de band tussen belgische bloggers lijkt mij toch de taal. Hebben er veel vlaamse bloggers affiniteiten met waalse bloggers?

  Enne … Die awards zelf … was ik nu echt de enige die die dingen volstrekt afgrijselijk vond ?

  Maar ik wil niet negatief klinken: het is tof dat zo’n iniatief bestaaten dat er mensen zijn die het willen organiseren. Het is 1 van de weinige momenten dat je eindelijk eens een persoon bij een naam kan plakken.

 6. Er mocht wat meer omkadering zijn vond ik , twas aframmelen van de winnaars en that’s it. Anderzijds leuk om eens wat bloggers te ontmoeten ( + mooie locatie).

 7. Ze zijn goed op weg met de bwards. De optredens, gedichten en lange presentatie van verleden jaar is al afgevallen.

  Nu nog van die awards zelf afgeraken en het ding bereikt zijn essentie: gezellig met wat andere internetters samenkomen en een pint drinken.

  Net daarom zijn de bwards een mooie tegenhanger van de clickx awards. Ze nemen zichzelf niet serieus en de awards zijn niet meer dan een reden om iedereen eens samen te krijgen. Nah.

 8. @ Michel: ik vrees dat dat iets met de locatie te maken had, die tegen 18u vrij moest zijn. Maar het uur was inderdaad vreemd.

  Mijn suggestie voor de Bwards was om het in Gent te laten plaatsvinden en de winnende Gentenaars van verleden jaar er hun schouders onder te laten zetten.

  Maar goed, dat was slechts mijn mening.

 9. Als het hoofddoel niet het uitreiken van de awards was, maar gezellig samenzijn onder bloggers was iedereen beter een week eerder afgezakt naar Leuven voor de blogdrink in het STUK. 😛

 10. @Yab: Maar een blogdrink overdag, mét kinderen, is wel echt nét iets anders. Jammer eigenlijk, dat de B-wardsmensen niet meer reclame gemaakt hebben voor het kindvriendelijke karakter van die uitreiking. Enfin: mensen met organisatiedrift: u weet wat gedaan! O jee, ik ben tegen mezelf bezig?

Reacties zijn gesloten.