Rechtsstaat, schmechtsstaat

Het was zonet op Criminal Minds een aflevering waar onder meer iemand in zat die een kindje ontvoerd had op éénjarige leeftijd, en die dat dan jaren aan een stuk mishandeld had.

Er zijn momenten, als ik zo’n series zie, dat ik mij aangenaam verbeid met het verzinnen van martelmethodes voor mannen die zoiets zouden doen met kinderen die ik ken.

Ik heb genoeg boeken gelezen over missionarissen bij de Rode Indianen om manieren te bedenken die heel, heel, héél erg lang duren.

Doe mee met de conversatie

13 reacties

  1. Ik vind het ongelooflijk dat we zo gefocused zijn op “spectaculaire” zaken als Fourniret, terwijl de kinderen die dagelijks in het Midden-Oosten en Afrika afzien en sterven ten gevolge van een fout Westers-Amerikaans beleid allang gewoon nieuws zijn geworden op p.15. Dat is even misdadig.

  2. Het is een no go om dat systematisch te doen, één keer kan dat uiteraard geen kwaad. Maar in feit geef je geen commentaàr op een artikel waar iemand inspanningen voor geleverd heeft, maar leid je de aandacht van het werk van een blogger af door net van die aandacht gebruikt te maken om de lezers naar je eigen blog te verwijzen. En aangezien het een beetje de kunst is om aandacht te trekken voor je eigen blog (door het geven van linkliefde bijvoorbeeld, in plaats van ze te nemen), wordt dit over het algemeen als onbeleefd beschouwd.

    Factuur volgt.

    Wie is die Karen, Michel?

  3. Als iemand een mooie taart gebakken heeft voor maten, dan is het ook gepast om daar iets leuks over te zeggen in plaats van snel zelf over uw eigen taartkunsten te beginnen.

  4. nu, over de blogpost zelve: het probleem met lange martelingen is vind ik dat de beul zelf veel en lang aandacht geeft aan de martelaar, en dat is nu net wat ie niet verdient. tegen de muur zetten en wegwezen of, beschaafder: celletje in en sleutel weggooien. ik durf nu niet meer verwijzen naar mijn blog maar voor wie wil – ik heb onlangs ook iets over Fourniret gepost.

  5. Wat heb je aan een foltering als je de gevolgen niet kunt zien? Opsluiten en de sleutel weggooien is goed voor achteraf, als de beul verzadigd is. In tussentijd lijkt het me wel fijn om het resultaat van mijn wreedheid live te aanschouwen. Mocht ik over zo’n verdorven brein beschikken, uiteraard – quod non.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.