Bril

Al heel mijn leven, enfin, al vanaf dat ik op school zit, loop ik met dingen aan mijn ogen om beter te zien.

Eventjes een bril, en dan een jaar of twintig contactlenzen tot ik er allergisch aan werd, en nu alweer een tijd een bril.

Een bril met kleine glazen, zelfs, want mijn ogen zijn zo slecht dat als de glazen groter zouden zijn, dat de bril dan veel te zwaar zou worden.

Maar met een bril is het moeilijk een zonnebril aan te doen, en ik draag zo graag zonnebrillen.

Aha!

Behalve een zonnebril met prescription glasses erin, natuurlijk. En laat dat nu net zijn wat ik ga krijgen zeker?

Meet the new shades:

Bril4

Met zo donker mogelijke glazen erin, denk ik.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Ik ken het probleem zeer goed. Vroeger had je van die klip-dingen die je bovenop je gewone bril kon dragen om hem om te vormen tot een zonnebril. Echt geen zicht!
  Zo’n zonnebril met prescription glasses is wel lekker duur, ik heb al 5 jaar dezelfde 🙁
  Maar probeer anders maar eens deftig te snowboarden…

 2. In de jaren ’80 heb ik jarenlang een bril met zelfkleurende glazen gedragen. Als je in de zon liep, werden de glazen automatisch donker. Toen waren dat soort glazen in de mode. Handig was het wel, maar in sommige omstandigheden was het geen gezicht. Laat ik het zo stellen dat de omstandigheden waarin je een zonnebril kunt dragen niet louter door objectieve factoren worden bepaald, maar soms ook door wat sociaal toelaatbaar is.

  Tegenwoordig behelp ik me met zo’n clip-on geval. Ik sta vaak op het punt om me een echte zonnebril met prescription glasses aan te schaffen. Maar zo’n clip-on heeft ook zijn voordelen: het neemt minder plaats in, ik kan dat in mijn pijpzakje of in mijn broekzak steken, terwijl het overal meesleuren van zo’n echte zonnebril – voor het geval de zon begint te schijnen – toch niet altijd zo eenvoudig is.

 3. Hallo,
  nou om eerlijk te zijn, allergie aan contactlenzen komt bijna nooit voor. Het wordt meestal gebruikt als excuus door de contactlensaanpasser of “verkoper” als hij gewoon de oplossing niet weet. Wij slagen erin om ongeveer 80% van de contactlensdragers die zogezegd “allergisch” of “lensmoe” zijn toch nog met een zekere mate van succes contactlenzen aan te passen. Dat vraagt natuurlijk heel wat meer werk dan gewoon lenzen “verkopen” of zeggen dat de lensdrager “lensmoe” is.
  Indien je toch nog eens wil proberen,
  Je vind ons in Zele en op onze website vind je alel nodige info
  http://www.optiekvanderlinden.be

  groeten

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.