Ontwerpen, en de harde realiteit

Oh, ik ben nijdig.

Ik was een ontwerp aan het maken voor een website, en ik dacht dat het wel de goede richting uitging: na veel zoeken en tekenen was ik aan iets geraakt dat op papier werkte.

En dan had ik het in xhtml/css gemaakt met dummy-inhoud en was het allemaal min of meer in orde.

En dan heb ik geprutst en gedaan met allerlei, en geschoven en geschaafd, en nog getekend en dingen. Het ging wel, min of meer, een richting uit.

En toen het kapot. ‘t Is te zeggen: één ding dat ik helemaal over het hoofd had gezien. En dat blijkbaar geen van de, oh, twintig man of zo die het gezien hadden, ook opgemerkt hadden.

Oh, ik ben nijdig.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. Zeveraar. 🙂

    Tuurlijk dat comments relevant zijn los van de artikels. Al was het maar het zuivere feit van hun bestaan, om te tonen over wat er discussie is. En om te zien wie er actief is op de site.

  2. Goh, da’s inderdaad wel schandalig. Ik denk dat uw voorstel daar een van de betere oplossingen zal zijn. Een portal moet naar mijn mening toch al niet té veel informatie bevatten. (Echter moet content wél makkelijk bereikbaar zijn, of je komt weer in het ‘once published, long gone’ patroon terecht.)

  3. Nu los van al dat is het wel correct dat de breedtes/hoogtes meestal vies tegenvallen van papier naar ontwerp. Ik probeer niet te detaillistisch te tekenen, juist omdat alles wel op zijn plaats komt in het uiteindelijke ontwerp.

  4. Neuh, ’t is daar niet van. De tekeningen waren in deze zin, dus niet echt in details, maar wel juist van verhoudingen.

    Het was gewoon niet nagedacht dat er meer inhoud dan voorzien op de pagina moest staan.

    Maar er is ondertussen een mouw aan gepast.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.