Allez ju, zes op twintig omdat ze de moeite gedaan hebben

Parcours d’artistes van Sint-Gillis:

2008 kenmerkt het 20 jaar van bestaan van « Parcours d’Artistes ». De gelegenheid om de biënnale te vieren die aan de beeldende kunstenaars, aan het vernuft dat zij ontplooien om van de gelegenheid een ruimte van décloisonnement te doen, aan de energie wordt gewijd, dat zij uitvoeren om rond een vorm of een manier te verrassen.

Dit jaar nog, slaat de catalogus de records van het aantal benamingen die voor het woord “discipline” worden geplaatst. Woord nochtans zo weinig aantrekkelijk… wij zullen gewoon aanhalen: beeldhouwwerk, ceremonie, tekening, verf, aquarel, illustratie, gravure, kalligrafie, foto, plakken, installatie, video… Wij kennen het plezier toe om aan hun minst opgemerkte kanten te onderstrepen: modelage, het mozaïek, de gemengde technieken, de computergrafiek, de teksten, de fotomontage, linogravure, lino en lithographie, borduurwerk, monotype theatervormgeving of… Het ander delen ons mede dat zij een steun beproeven: Aanplakbiljetten, zakjes cd, feutrée wol, beeldhouwwerk op papier van zijde, gravure op hout; wanneer hun buren gesorteerd effect voor de bezoeker leven: interactieve beeldende kunsten. Enkelen concentreren zich op artefact die van hun praktijk is ontstaan: sieraden, peluches, boeken-onderwerp.
Dergelijk het ludions, tenslotte, sommige zien er de gelegenheid om alle “discipline” op te geven: 3d, multidisciplinair, verjaardag…

[…]

Sint-Gillis zonder zijn « Parcours d’Artistes » zou misschien niet volkomen dezelfde zijn, dit avontuur vormt een van de aspecten van de gemeente: een étincelante aspect, scheppend van eveneens verschillende dan gevarieerde samenkomsten…

Wij achten u goed jaartal 2008 en het wenselijk dat deze drie weekends waar de artiesten u de deuren van Sint-Gillis openen, u het heel plezier verschaffen dat kan aanbieden de artistieke uitdrukking.

Het “schepenshap van Cultuur” misschien eens contacteren om te zeggen dat automatische vertaling nog niet écht ver genoeg gevorderd is om zonder enige controle op de intertubes te zetten?

[via Reinhart]

Één reactie op “Allez ju, zes op twintig omdat ze de moeite gedaan hebben”

 1. Nog een leuke in dezelfde categorie:
  “De eerste edities van de Brusselse Job Days hebben aangetoond dat de kans om in een selectieprocedure terecht te komen aan meer dan 1 op 10 is geevalueerd , naar aanleiding van Uw ontmoeting met een werkgever die aanwezig op de Job Day was.”

  “Na het Europese jaar van de mobiliteit van de werknemers in 2006, konden wij niet naast de organisatie van een Job Day Europa voorbijgaan!
  Immers vandaag profiteren de Europese werknemers (werknemers of zelfstandigen) binnen de Europese Unie van de vrijheid van verkeer. Dat impliceert het recht voor elke burger van de Unie om een job te zoeken, te werken en te wonen in een andere Lidstaat.
  Aangezien job Day een van de belangrijkste evenement is in het onderzoek van betrekking in België, was het normaal om op Europees niveau over te gaan.
  De kandidaten hebben verschillende potentiële werkgevers kunnen ontmoeten, zoals Eurocontrol, Sogeti of Club Med. De ondernemingen, wat hun betreft, zijn zeer tevreden vertrokken van hun dag: ze waren verbaasd van de ernst en de voorbereiding van de kandidaten.
  Dank zij deze dag, hebben de waarnemers, zoals de arbeidsmarkt, kunnen beseffen dat de werknemers zich vooral Europees voelen en dus geen angst meer hebben om door de verschillende landen te circuleren!”

  Allemaal te lezen op: http://jobdays.500.be
  Ook fijn is de button met “Creëren zijn eigen werkgelegenheid”.

  Misschien hebben ze er bij de Brusselse VDAB op gegokt dat er in Brussel toch geen Nederlandstalige werklozen wonen?

Reacties zijn gesloten.