…maar dan helemaal, helemáál pas comme il faut: de website van Kommil Foo.
Mystery meat, dat is dat soort niet nader geïdentificeerd vlees waaruit hot dogs en döner kebabs gemaakt zijn. Geen mens die weet wat er precies in zit.
Mystery meat navigation, dat is wat er op de website van Kommil Foo staat: geen mens die weet wat er gebeurt als ik ergens op ga klikken. Al die blokjes inde achtergrond rond dat middenblok doen namelijk iets. En klikken op die “kf” doet ook iets, en op de achtergrond klikken doet óók iets.
En oh ja: waar wat staat, geen mens die het weet. Op bijna-random-momenten komt er een sitemap naar boven, dat wel. Maar nog heb ik de indruk dat ik niet weet wat waar staat.
Ik was op zoek naar een foto van hun laatste voorstelling, om bij een artikel te zetten. Zoek maar. Leuk hoor.
Reacties
3 reacties op “Pakommilfoo”
Michel,
Dat is nog een toonbeeld van navigeerbaarheid vergeleken met deze: Dark.
Ergens verborgen zit daar de info over een hanglamp die ik wel mooi vind.
@Peter : toch niet per abuis de d-cow ? Dat flash dink eerst op ‘pusycat’ zetten helpt wel!
Ik vind die site ook helemaal niet gebruiksvriendelijk. En het is niet geestig om als flash developer weer eens te moeten uitleggen dat het niet aan de technologie ligt maar aan de mensen die de site maken.
Maar ze gebruiken wel SWFaddress! Ik gebruik dat ook al een tijd, en het maakt eindeljk komaf met al het “in flash kan je geen back button gebruiken” gezaag.
Al blijf ik erbij dat, als je een backbutton moet gebruiken in een website, die dan gewoon niet goed in elkaar zit. In desktop apps heb je ook geen back button.