Gebroken

Kijk hé, ik vind dat ik het nog lang uitgehouden heb: ruim een maand met zo’n iPod Touch rondgelopen in dezelfde staat als wanneer ik hem gekocht had.

Sinds vanavond niet meer: gejailbroken, de iPod. Ik kan niet zeggen dat ik er al fantastische applicaties op heb staan–een Frotz, natuurlijk, en zo’n spel met een knikker die moet verrold worden, en een zandspel dat water en vuur doet en dat ik kan verdraaien, en een piano en dergelijke-maar her geeft wél meteen een gevoel van wheee! ik ben helemaal bleeding edge bezig. En alles.

Morgen eens op zoek naar toepassingen die de moeite waard zijn.

Tips?

4 reacties op “Gebroken”

 1. – Mobile Flickr, niet om te uploaden maar om jouw en andere Flickr-accounts te bekijken – en dan bedoel ik niet de mobile versie van de Flickr-site maar wel degelijk een applicatie.
  – Moleskine: om notities mooi in mapjes bij te houden
  – Ook handig als boorkmarklet dan, niet als applicatie: http://whatnow.be/TV/ om te weten wat er op tv is!

 2. Helpt jailbreaken om flash te kunnen bekijken ? En kun je er dan foto’s in grotere resolutie op zetten zodat je aan dat fancy zoomen ook iets hebt ?

  Ik had al een iPod Nano toen ik een Touch kreeg, dus die Touch gebruik ik nu eigenlijk alleen maar om eens snel naar mijn mails te kijken, en af en toe om op iTunes eens iets te beluisteren.

 3. Tips ? Tips !

  Twinkle = een combinatie van twitter plus locatie, plus snel een foto online zetten van het een of ander, maar mischien nuttiger voor een iphone dan een itouch

  Feeds = offline lezen van je google reader plus sync back

  Books = om txt en html mee te lezen, vooral van gutenberg (alternatief : textreader voor pdb files)

  Converter = converteert kilos, mates, gewichten, afstanden, geld, everything and anything.

  Locations = zoekt en toont een paar willekeurige webcams (of die je zelf opgeeft) – bvb vrijheidsbeeld van america, iets in japan, iets in nieuw zeeland, verbazingwekkend verslavend om even te gaan zien.

  APlogger = Access Point Logger wifi hotspots

  Sysinfo = om te zien wat er allemaal draait op je machientje

  Shoplist = goed voor een mooie shopping list

  BossPrefs = zet je ssh af, zet je afp aan en alle andere services die je wil aan of afzetten

  Cydia = uitgebreide versie van bsd subsystem, met de mogelijkheid op nmap en tcptrace en netcat en alle anderhande netwerk tools te installeren

  Als je veel veel veel wilt installeren, raad ik je aan om Cydia te installeren, omdat de automatisch je applicaties van de (ultrakleine) root partitie zal verhuizen naar de media partitie.

  Genoeg tips ?

 4. Ik ben u trouwens vandaag in Gent Sint-Pieters tegengekomen, en ik ging gedag zeggen maar je was druk bezig met de iPod 🙂
  (en ik moest mijn trein halen)

Reacties zijn gesloten.