Activiteiten

De kinderen volgend jaar (voorlopig), in een (al even voorlopig) schemaatje:

Activiteiten

Anna (paars):

 • Zaterdag: turnen (jawel!)

Jan (groen):

 • Woensdag: Frans, en daarna zwemmen
 • Zaterdag: turnen, en daarna nog eens zwemmen

Louis (blauw):

 • Woensdag: schaken, daarna Frans
 • Vrijdag: tekenen
 • Zaterdag: zwemmen

Zelie (oranje): 

 • Maandag: algemene muzikale vorming
 • Dinsdag: saxofoon, en daarna ballet
 • Woensdag: algemene muzikale vorming, daarna Frans
 • Donderdag: jazzballet
 • Vrijdag: ballet
 • Zaterdag: turnen, zwemmen, scouts

Ha, vergelijk met mijn schema als ik zo oud was als Zelie (ja, ik had de woensdagnamiddag les in de lagere school):

Ikzelfalsikzooudwas

Kijk mij zielig doen: geen muziekschool, geen sport teenoftander, geen niets.

Jaja, ik weet wel dat ik toen absoluut niet wou, maar eigenlijk: mijn ouders hadden mij moeten dwingen.

Vind ik nu, uiteraard.

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. amai, ik word er haast moe van 😉
  Soms vraag ik me af of we onze kinderen niet teveel laten doen. Trouwens: dat Frans, zijn dat privé-lessen?

 2. We zouden het wel merken als het te veel zou zijn — maar ‘t is eigenlijk alleen voor Zelie aan de orde. Jan is nog te jong om veel te doen, maar Louis doet naar onze goesting te weinig. Hij moet dringend wat meer gestimuleerd worden, en ik ga er eens een serieus gesprek mee hebben deze week. 🙂

  Frans is privéles, yep.

 3. Meh, ik weet niet of kinderen vooral veel dingen moeten gaan doen om zich te ontwikkelen. Ik heb zelf nooit meer behoefte gehad aan de chiro en de tekenschool. En voor de rest: thuis & in de straat spelen. 😉

  En ik denk dat ik m’n kinderen ga proberen te behoeden tegen “teveel doen” (maar ook tegen het zich thuis zitten vervelen, natuurlijk).

  Maar everyone’s mileage may vary, nietwaar?

 4. Bij ons was dat vanzelfsprekend, dat er naar de jeugdbeweging (in ons geval KSA en KSJ) gegaan werd, dat er naar de muziekschool gegaan werd en dat er nog andere hobby’s gezocht werden en zo. Ik kan ze me niet eens allemaal herinneren, alle hobby’s die mijn broer, mijn zus en ik gehad hebben 😀

  Soms krijg ik er wel heimwee naar, naar de lagereschooltijd met al die hobby’s. Als ik daar nu nog maar tijd voor had hé 🙂 En als ik toen wist wat ik nu weet zou ik er nog minstens twee hobby’s bijgedaan hebben!

 5. Bij mij van hetzelfde: nooit gestimuleerd geweest en het nu bijvoorbeeld ontzettend jammer vinden dat ik geen instrument kan bespelen.

  Ik heb één jaartje ballet gedaan maar dat was niks voor mij… Heb dan wel een aantal jaren tennis gedaan ook, maar dat was voornamelijk omdat ik kon meerijden met een vriendinnetje.

  Opgroeien in ‘t hol van Pluto, ‘t is niet altijd even plezant.

 6. Arme Zelie! Zo de hele week van hot naar her, wordt dat niet te veel voor dat kind? Is er ook nog eens tijd om gewoon te spelen?
  Kinderen stimuleren om activiteiten te doen, oké. Maar kinderen moeten ook leren keuzes maken, vind ik.

 7. Zich thuis zitten vervelen : niks mis mee. Ze zoeken dan zelf wel iets om zich mee bezig te houden, dat moet niet altijd door iemand anders beslist worden of aangeboden worden.

 8. @Caro: Eerst moet je van vanalles proeven, en de lagere schooltijd is daar ideaal voor want echt grote schoolzorgen heb je nog niet. Keuzes maken ja, maar nu nog niet, zou ik zo denken!

 9. Het zou mij effectief verbazen als ze alles blijven volhouden en ja, ondertussen ‘proeven’ ze een beetje van alles en leren ze toch dingen bij en komen ze te weten wat ze leuk vinden en wat niet of minder.

 10. Ze gaat naar het kleuterturnen bij de club waar Jan en Zelie ook gaan. Ze mag het proberen, ook al is ze nog geen 3j, maar aangezien Anna nogal een felle is (ze kan al een koprol doen) denken wij (ouders en club dus) dat dat wel zal lukken. Lukt het niet, dan is er nog altijd volgend jaar 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.