10 reacties op “iPhone 2.0”

 1. Hoezo? Neen in mijn geval. Not that much a dedicated follower of fashion.

  Waartoe dienen al die geïntegreerde functies? Geen mens die het weet.

  Zelfs een GSM. Het nummer van die van mij heb ik an een 3 tal mensen gegeven. Als noodnummer. Geen van hen heeft sinds november verleden jaar gebeld. Laat ze gewoon op het vaste nummer bellen of een e mail sturen, in gewone omstandigheden, dat is mijn invalshoek.

  Vreemd effect van de GSM op straatgeluiden, toch de “muziek” die je het meest hoort. (1) mensen praten nog nauwelijks direct met mekaar op straat, ; (2) aan de auto’s zijn strikte geluidsnormen opgelegd ( in de US hoor je ze nog nauwelijks afkomen) ; (3) wat je hoort op straat is absoluut niet het gezang van de vogels, maar die enkelen, die een luide conversatie via GSM voeren.

  Ben ik de enige die dit vreemd vindt? De GSM is een nomadeninstrument. Op zichzelf is dat goed. Je bent steeds bereikbaar, evenwel ook controleerbaar. Maar waarom moeten daarnu nog eens zoveel functies meer in geïntegreerd worden? Enigma, voor mij.

 2. Of je er zo één gaat kopen? Euh, nee. Natuurlijk niet. Want je kan je ‘oude’ iPhone ook upgraden door de nieuwe software te downloaden. 😉

 3. Het enige waar we in de crib nog op wachten is de dag waarop Mobistar hem begint te verkopen. Dan komen er direct twee in huis. Stel je voor man, door een (waarschijnlijk veel te duur) abonnement en UMTS snelheden altijd internet in je broekzak. En omdat we allebei al een .mac (nu MobileMe) account hebben, push email en push calendars en al. En GPS om ergens in een vreemde stad dat winkeltje terug te vinden die we niet meer weten zijn. Het wordt zo geestig 🙂

 4. @Beau, en wees maar zeker dat het voor wel abonnees ook weer véél te duur gaat worden. Een 3G abo kost nu bij mobistar 18euro voor 200 luttele Megabytes. Reken daarbij dat Mobistar zijn geld er echt wel zal willen uitslaan en dan denk ik dat je met een simlock vrije gsm waarschijnlijk goedkoper zal zijn…

 5. Ik ben het in grote lijnen volledig eens met Bernard. Alleen al uit principe poog ik niet te veel toe te geven aan de aantrekkingskracht van veel gadgets. Ik heb een zeer klassieke ” er zijn mensen die niets hebben” opvoeding genoten. Niettemin is de esthetiek van sommige electronica erg aanlokkelijk, en de I-Phone 2.0 is daar wel een goed voorbeeld van. Ik denk dat het best mogelijk voorliefde voor een bepaald soort gadget te combineren met een normale etiquette. Zoals niet telefoneren op restaurant bijvoorbeeld, lijkt me nogal logisch…maar M. doet dat niet, eigenlijk heb ik al vaak ervaren dat hij mobiel gewoon niet te bereiken is, ha!

 6. Ja, Els, ‘k vind dat mensen nog erg weinig .. gewoon met mekaar praten. Op straat of elders. Beetje riskante bevinding: dit terwijl er nog nooit zoveel middelen tot communicatie geweest zijn. Die bieden dan weer andere, ongeziene mogelijkheden. Het zijn bijna zonder uitzondering individuele nomadeninstrumenten, dingen voor mensen, alleen, die zich de hele tijd verplaatsen. Stel je voor: hetzelfde gebeurt in de medische technollogie. De reiziger beschikt over alle instrumenten om alle aspecten van zijn gezondheid mobiel te meten. Die begint te geloven dat hij geen dokters of wat dan ook meer nodig heeft.

  By the way – redenering omkerend- een tijd geleden was ik in New York. In de Apple store. OOgstrelende technologie & toys, alom. Toys for the boys? Dan wel heel mooie. Nut? Betwijfelbaar. Maar, tja, muziek kan ook mooi zijn en het nut ervan?

Reacties zijn gesloten.