Op zoek naar een nieuwe telefoon

Het wordt schaamtelijk, mijn telefoon. Het is een iPhone 4 uit 2010, geen kras op het scherm, nooit iets mis mee geweest, er is nog een gigabyte of acht plaats op vrij, met nauwelijks apps erop, en alles zou dus in orde moeten zijn.

Maar neen: door de jaren heen is het ding trager en trager en trager geworden, tot op het punt dat nieuwe apps (als ze al geïnstalleerd raken — iOS 8 lukt niet op een iPhone 4, danku Apple) soms minuten tijd nodig hebben om op te starten, en random gewoon uitvallen.

Ik ben het een beetje beu.

Dus ga ik wat cadeaubons gebruiken om iets nieuws te kopen. Zo’n Samsung Galaxy S6 zeker? Zou dat goed zijn?

Doe mee met de conversatie

17 reacties

  1. Waarom geen Windows foon? Op ’t werk een Lumia 640; 4G, quad-core, 8MP camera, 5″ scherm…best ok voor weinig geld. Zelfs de Lumia 9xx reeks is goedkoper dan de meeste flagships van andere producenten.

  2. Ik had hiervoor een paar Androids, nu een iPhone 5s. Hierna ga ik zeker terug naar Android, die iPhone was leuk voor eventjes maar ik mis de vrijheid die een Android biedt. Oneplus is ongetwijfeld de beste koop in Androidland.

  3. Ja. Samsung S6 Edge. Ik heb jaren een Windows Phone gehad, maar was het wachten (op meer apps vooral), en heb een paar weken geleden een Samsung S6 Edge gehad. Nog nooit een telefoon gehad waar ik zo enthousiast over ben. Fantastisch toestel. Snel, veelzijdig, en mooi ook.

  4. Het hangt er vanaf wat je wilt zeker? Wil je goeie foto’s met je telefoon, dan S6 of Sony Experia Z5. Wil je veel customizen en waar voor je geld, One plus 2. Ik had ooit een Google Nexus (en dan heb je de echte Android ervaring en geen bloatware), de nieuwe ziet er ook niet slecht uit. Ik heb een Samsung S6, maar dat is vooral omdat ik die bij een abonnement veel goedkoper kreeg. Ik ben er wel geweldig tevreden over, snel, laadt supersnel op, mooie foto’s, ligt goed in de hand etc.

  5. Zoek ene die de updates van android tijdig binnen krijgt. In ’t kort: een google nexus, een motorola moto (X of G), of HTC One, als ik het zowat bekijk (http://www.computerworld.com/article/2692104/android-upgrades.html). Ik heb een Moto G (2, versie 2014, 8gb opslag, 1gb ram), en draai momenteel nog Lollipop, maar naar ’t schijnt (http://www.androidstandard.com/android-m-will-hit-moto-g-3rd-gen-and-2nd-gen-in-this-fall/) dat marshmallow er wel zit aan te komen. Zie ook best dat er genoeg opslag is, 8gb is weinig (zelfs met een sd kaartje), maar werkbaar, als je er niet te veel mee doet: je houdt een 5gb over naast wat er standaard geïnstalleerd is, waarvan je best 1gb open laat..
    Er zijn veel mensen content van die oneplus one.

    Ik zie dat je wel voor een 240€ een moto g 4g (3e generatie) met 16gb opslag en 2gb ram kan kopen, uitbreidbaar met sd kaartje. Moest ik de mijne moeten vervangen, zou het die wel kunnen worden.

  6. Mijn lief hier een One Plus X aan de hand gedaan wegens de One Plus One niet langer verkrijgbaar. Als in: het ding is zich bionisch aan het integreren met haar vingers. Enough bang for the buck dus.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.