Niet zo wijs, eigenlijk

Nu ja, ‘t is te zeggen.

Ik ga maandag, dinsdag en woensdag de hele dag interviews afnemen. Dat is iets dat ik heel graag doe. Maar: ‘t is in Leuven, en dan nog niet eens in het centrum of zo.

Ik ga er openbaarvervoersgewijs naartoe, en het eerste interview is om 9u stipt.

Dus ik moet er zijn om pakweg 8u45.

Dus ik moet in Leuven zijn ergens kort na 8u. Want het is dus ergens in Hol Van Pluto, Leuven, en ik ga wel proberen met de bus, maar wie weet is er wel een bus, met mijn geluk is het zo’n situatie van één bus om het uur.

En als ik daar niet geraak met een bus dan moet ik een taxi vinden, en wie weet hoe dat gaat in Leuven.

Zodus, pakweg 8u15 in Leuven zijn. 8u25 is mij te laat, dus de trein van 7u05 neem ik niet. 7u55 is wel op tijd, dus dat wordt de trein van 6u27 aan de Dampoort.

…of toch niet? Want met die trein moet ik naar Antwerpen-Berchem, en daar heb ik net drie minuten om over te stappen. Wat mij te weinig tijd is, dat riskeer ik niet.

Dus zal het de trein van 6u13 worden, naar Sint-Niklaas (aankomst 6u33), en dan vertrekken om 6u42 in Sint-Niklaas om in Leuven te zijn om 7u47.

Dus ben ik er een uur te vroeg. Liever dat dan te laat.

Oh, en ik moet nog tiketten kopen. Dus moet ik op het station zijn om zeker 6u.

update …en alles zou nog in orde gekomen zijn als de trein in Luik geen tien minuten vertraging had gehad. The best laid plans…

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Bussen aan Leuven station : als je buitenwandelt aan de rechterkant. Tientallen die overal naartoe rijden. En een knoert van een tv-scherm met de uurregeling.

    Taxi’s aan Leuven station : als je buitenwandelt, pal voor je neus.

    Bij de weg, als je wil, kom ik je ophalen en breng je ter plaatse. Ik rij toch iedere dag Leuven uit en een omwegje richting station is letterlijk niets. Mail me maar …

  2. Ik merk op dat Leuven precies geen vertrouwd terrein is voor u. Als Leuvenaar kan ik zeggen: Leuven is een kleine maar fijne stad. Alles is te voet te doen. Maar alle manieren van vervoer zijn mogelijk. De bus, taxi, fiets of kruiwagen. Het is Limburg niet 😉

  3. De planner op http://www.nmbs.be geeft je óók informatie over de bussen. Je geeft op de startpagina je vertrekadres en je aankomstadres in, op de volgende pagina zeker niet vergeten om “alle vervoersbewijzen” te kiezen bij ‘Vervoermiddelen algemeen’ (ipv. “Enkel treinen”), en je krijgt een mooi routeplan van deur tot deur (zelfs het aantal minuten dat je nodig hebt om van de trein te stappen en naar de bushalte te wandelen).
    Stukken beter dan de planner van De Lijn zelf.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.