WhyPhone?

Ik heb nu een telefoon om te telefoneren en op het internet te surfen en foto’s mee te maken en met een GPS erin als ik mijn weg verlies.

En ja, ik telefoneer daarmee (wiedes), ik maak daar inderdaad foto’s mee (ik loop niet hele dagen met een zware D300 rond en mijn N95 heeft een al met al degelijke 5 megapixel-camera, en een behoorlijk goeie filmmodus), ik surf daar effektief mee op het internet (via 3G, als ik ergens tussen Leuven en Luik zit bijvoorbeeld en geen idee heb welke de snelste trein terug naar Leuven is als ik in Luik zal toekomen, of als ik afspraken per mail moet maken, of als ik in contact wil blijven met mensen), en ik gebruik de GPS die erin zit echt wel redelijk wat (ik ben hopeloos als het op de weg vinden aankomt). Ik gebruik mijn GSM ook als wekker ‘s morgens, en als draadloos netwerkprovider (via 3G en Joiku) voor mijn computer als ik ergens zit waar ik met mijn laptop niet op het internet kan.

Daarnaast heb ik een iPod om naar muziek en boeken mee te luisteren, en om filmpjes te bekijken, en om te mailen en te lezen en te surfen op het internet als er wifi in de buurt is.

En ja, ik luister er mee naar muziek, ik luister er mee naar audioboeken, ik kijk er mee naar films en televisie-afleveringen — vanmorgen nog aflevering negen van seizoen vier van Battlestar Galactica, bijvoorbeeld. Daar gebruik ik dat ding voornamelijk voor, en als er draadloos netwerk in de buurt is, dan surf ik er ook mee en lees ik mijn email. En soms, als ik me verveel, dan speel ik er wel eens een spelletje op. Zoiets stoms, genre Bejeweled, of iets met een beetje meer nadenken, genre PuzzleManiak. Mijn agenda zit proper gesynchroniseerd in de iPod, mijn adresboek idemditto, en ik gebruik de iPod tegenwoordig ook als wekker op de trein.

Ik gebruik, met andere woorden, redelijk wat functies van die twee toestellen.

Een oude iPhone was me de moeite niet: ik had al een telefoon, te duur, geen GPS, niet mogelijk om met Exchange te synchroniseren, slechte camera, geen 3G.

Met die nieuwe iPhone zijn bijna al mijn bezwaren en problemen verdwenen, en dan vooral: niet te duur, wel GPS, wel 3G. Alleen de camera blijft tegensteken. Maar om mijn GSM te houden enkel en alleen omdat er een degelijke camera in zit, dat is al te gek.

En dus doe ik mijn GSM van de hand, geef ik mijn iPod door aan Sandra, en vervang ik die twee door een nieuwe iPhone.

Daarom dus.

23 reacties op “WhyPhone?”

 1. De iPhone dient dus om die laatste 30 minuten in een dag dat een mens niet op internet kan, toch nog op internet te kunnen.

 2. Dertig minuten?

  Begin maar met de anderhalf tot vier uur die ik elke dag op het openbaar vervoer doorbreng. En voeg daarbij dagen zoals de laatste drie, waar ik van ‘s morgens tot ‘s avonds bij klanten zit zonder internetverbinding.

 3. Maar je gaat er dan nog wel een tijdje op moeten wachten denk ik.. Waarschijnlijk pas eind dit jaar zal hij in België te koop zijn, en in Amerika enkel met een belachelijk duur (en in België nutteloos) At&T contract.

  Ik wil er ook één. Maar gewoon zonder contract.. waarschijnlijk een pak duurder dan..

 4. Dat is volledig juist! In dat geval heb je groot gelijk dat je 1 kwalitatief toestel koopt. Schrijf je er binnenkort dan een gebruikersrevisie over? Eerst aanschaffen, natuurlijk 🙂

 5. Zo goedkoop zal de iPhone niet zijn. In Italië zal hij los €499 en €569 gaan kosten.

  De verkoop door Mobistar zal op 17 juli starten. Dat is dus maar een weekje later dan voorzien.

 6. Ook enig idee waar ge die gaat kopen, en welke consequenties dat met zich meebrengt? Ik overweeg het namelijk ook, hoewel die 199 dollar “overal” er niet inzit vrees ik :/

 7. ow ik las onlangs (helaas geen bronvermelding) €125 euro met de verplichting een abonnement aan te gaan… Dus duur lijkt die me niet meteen

 8. Ze zullen je in België ook wel verplichten om een (duur) tweejarig contract af te sluiten bij Mobistar. In de US gaat AT&T de kopers van een iPhone zelfs een boete geven als ze hun abonnement niet activeren. Logisch ook, want de iPhone kan in feite nooit voor $199 verkocht worden, en toch winst opleveren. Het zijn gewoon de providers die een deel ervan betalen in jou plaats. In ruil voor een contract.
  Al hoop ik nog altijd dat ze hem ook los (en dus iets duurder) verkopen zodat ik zelf kan kiezen welk abonnement ik neem.

  En die camera. Voor mij hoeft dat niet van gigantische kwaliteit te zijn hoor. Zo’n GSM camera gebruik je toch alleen voor snelle snapshots. Voor deftige foto’s moet je maar een volwaardige digicam gebruiken. En dan is 2MP al bij al zo slecht niet. Al vind ik wel dat je er toch ook mee mocht kunnen filmen. Maar misschien komt dat wel met een app van en externe developer.

 9. In Amerika zou je het toestel meteen in de winkel moeten activeren met dat AT&T contract. Ik moet eerst even zien wat dat contract bij Mobistar allemaal zou inhouden.
  Bij Steve Jobs heb ik het gevoel altijd: where’s the catch…

 10. Ik ben eens benieuwd hoe Mobistar de wet op koppelverkoop aan zijn laars zal weten te lappen. Juridische manoeuvres die voor België de release doen uitstellen.

  @golb En waarom 17 juli? Waar haal je die datum vandaan? Ik denk dat je prijzen in de juiste richting gaan zitten. Een iPhone voor 199 euro vind ik wel héél erg strak.

  Ik wil er best wel eentje kopen, maar ik denk dat de consument, met een platitude, royaal in de kont zal worden genomen.

 11. Over de prijs of een releasedate ga ik het niet hebben.
  Maar het gedeelte waarbij je de gsm/iPhone als mobiele internetprovider gebruikt zal niet gaan.

  Net zoals je met de vorige versie van iPhone geen Bluetooth gpsmodule kon aansluiten bijvoorbeeld zal je nu ook je notebook niet kunnen koppelen aan de iPhone om zo te surfen.

  Een heel leuk ding, maar het heeft zo zijn (domme) beperkingen.

Reacties zijn gesloten.