It is of coursely a good idea to have a version of the website from Gent in English, but I think it would be a better idea to to go knock on the door of a good English writer in place of doing your own best and just fastly fit a sleeve to the urgentest problems.

Het doet me pijn aan het hart, echt waar, om deze pagina en verder te zien. En ik mag van ganser harte hopen dat het een kleine fout was in de websiteconfiguratie dat deze miskleuntjes op het internet geraakt zijn.

Ghent, dazzingly authentic! Usefull links! Juridicial information! Inspirerende taal, ook: de afsluiter op de home page is “With mutual respect it is nice to live in our beautiful city.

Gent mist zó enorm hard de boot als het op toerisme aankomt.

We spraken er nog over, dit weekend: kom maar eens toe in Gent, met de trein. Akkoord, het station is wat het is, daar is niet veel aan te doen in de onmiddelijkheid. Maar één klein toeristisch bureautje, is dat teveel gevraagd? Zal er iets voor toeristen of bezoekers zijn in het vernieuwde station? Of worden het alsnog allemaal brolwinkels en fast food-dingen?

Ja, dat de NMBS wellicht veel geld vraagt, maar toch: kom maar eens toe met de trein in Gent. Aan de rand van de stad, compleet onduidelijk wat er waar te doen is, en dan de stress: hoe in het centrum raken? En hoe geraken ze aan, pakweg, de musea aan het Citadelpark? De taxi staat er uitnodigend en duidelijk, maar zou het niet gemakkelijker zijn om de mensen naar het openbaar vervoer te leiden?

Ach, ach.

En op de website van de stad vindt de buitenlandse toerist het alvast voorlopig niet. En http://www.visitgent.be is ook al zo oud en verouderd.

Huilen met de pet.



Reacties

10 reacties op “The English website from Gent”

  1. Dat is iets voor de betreffende alverman hé. Euh, alderman bedoel ik, alderman.

  2. Punt.

    Ik weet niet waar het station ligt in relatie tot de korenmarkt en de rest van het eigenlijke centrum. En dat is zeer ambetant. Ik neem de tram, zie wat huizen passeren, en hopla. Maar moest ik het te voet moeten doen, eek.

    Een goed infopunt met kaartjes met de tramlijnen op zou helpen 🙂

  3. Howling with the hat on?

    Ik ben net Righting English that’s gone Dutch aan het lezen, een boek wat de meest voorkomende fouten gemaakt door Engels schrijvende Nederlandstaligen analyseert. Misschien een tip voor diegene die de Gent website bijhoudt?

  4. @Tom: da’s makkelijk ze, de tramsporen volgen 😉

  5. Ha!

    Gent en toerisme. Ik heb hier nog altijd een schone brief liggen waarin me uitgelegd wordt dat ik geen auteur ben van toeristische boeken en dus niet in aanmerking kom om rechtenloze foto’s te verkrijgen van de stad Gent.

    Ik was van plan om in mijn technisch boek over PDF gebruik te maken van ‘schone stadszichten’ op Gent met het idee van “je weet nooit dat IT-ers die mijn boek lezen zin krijgen om eens naar Gent te komen.”

    Maar nee hoor, mij gewoon een setje foto’s bezorgen met de toestemming om die in mijn boek te gebruiken was “onmogelijk”. Ik heb dan maar een totaal ander thema gekozen. (Ik had beroep kunnen doen op andere fotografen, maar op dat moment vond ik dat Gent de gratis reclame niet “verdiende”. Ik hanteer het principe “graag, of niet!”)

    Van mijn boek werden vorig jaar wereldwijd 5780 exemplaren verkocht (de speciale editie voor de Indische markt niet meegerekend). Voor dit jaar heb ik nog geen cijfers, maar ik heb de indruk dat het goed loopt (het kreeg begin dit jaar een officiële herdruk). Dat lijkt misschien niet veel, maar toch… een gemiste kans om ‘out of the box’ te denken en via een ongebruikelijk kanaal reclame te maken voor Stad Gent.

  6. Neem het aan van een Bruggeling. Toerisme: dat wíl je niet! (tenzij je in de horeca werkt natuurlijk).

  7. Dan kunnen ze in Gent zeker nog iets leren van Antwerpen. Het nieuwe toeristische bureau in Antwerpen-Centraal ligt opvallend en centraal in het station. Je moet moeite doen om het niet te zien.

  8. Toerisme, ‘k begin daar iets van te kennen, nu ik er bijna 3 jaar professioneel mee bezig ben.
    1. VL trekt buitenlandse toeristen aan, klopt. En dat cijfer stijgt. Maar minder dan andere Europese landen. Bekijk de cijfers. Toerisme VL doet zijn best, maar … VL is geen vakantieland.voor buitenlanders.
    2. ( by the way goed te zien dat Bruno L. hier terecht opduikt), Old friendships never die, geheel terzijde.
    3. Sites kunnen helpen. Ze moeten inderdaad goed zijn. Vooral net iets meer dan die van andere steden de nadruk leggen op tegelijk het volks & high brow karakter van Gent. Het onverwachte heidens- volkse aspect. De vriendelijke mensen ( iets wat een toerist wil ontmoeten), bovenal : ongecompliceerd. Waarom geen foto’s van bijv de jongste feesten van de Muide? Dat is behoorlijk puzzling voor een buitenstaander.
    4. Als toeristen van ver komen dan gaat het er gewoon om Gent te doen opnemen in een tour operator programma, dat aanvangt in Brussel.
    5. Ja, vooral rekenen op private / spontane initiatieven,van gewone mensen, bloggers & anderen, die de stad aanprijzen. Gericht op de zone, waar we als BE handel mee drijven, de ” banaan” , NRW ( De), Randstad Holland, Noord FR, Parijs, Lyon, Zuid Fr en Noord It.
    6. Mensen, toeristen, verwachten o a goed eten, mooie foto opportunities, wat kunst, etc.. Ze willen vooral – dat bijft hangen – andere ” rare” mensen ontmoeten.

  9. wat vind je van de nieuwe website? in vijf talen!

  10. Mooi! En zo zie je maar hoe dat logo overal inzetbaar is. 🙂