Man slaat zichzelf voor kop in G.

Oh goeie help, ik ben stom geweest. Het is nu al ruim twee en een halve dag dat ik er niet meer in slaagde om films te laten renderen op mijn computer.

Ja de computer is snel genoeg, ja het zijn allemaal legale programma’s, ja ik heb genoeg geheugen, ja de codecs zijn allemaal ge¨installeerd en dingen, ja, ja, ja.

En toch liep het voortdurend fout. Een uur renderen aan een filmpje van drie minuten, en in de helft plots “could not write” ‘t één of ‘t ander, of gewoon blijven hangen zonder aantoonbare reden. En alles was niet-reproduceerbaar: ongelooflijk vervelend.

Maar het was dus mijn schuld, en ik heb gevonden wat het was, en nu zou het moeten in orde zijn. Een stommiteit van het zuiverste water, zoals wel te verwachten was: mijn scratch-disk en mijn renderlocatie waren allebei (verschillende) externe USB-harddisks.

Ja, zó zal het wel werken, natuurlijk. Zucht.