Vimeo is géén YouTube

Ik gebruik het nog maar een paar dagen, en ik ben er al helemaal fan van, van Vimeo.

Om te beginnen: de kwaliteit is uitstekend. Nee serieus: 1280×720 is ernstig indrukwekkend, als dat over het internet binnengestroomd komt.

Maar behalve dat, zijn het dingen als dit hier die het doen: de mannen hebben besloten, van de ene dag op de andere, dat ze geen screencaps van spelletjes meer gaan toelaten.

Hooray!

Niet dat ik lastig loop van screencaps van spelletjes, maar Vimeo is er om eigen werk op te zetten. Machinima mag wel nog—dat is dan ook gewoon films maken met de spelletjes als werktuig, maar walkthroughs of dergelijke zullen met ingang van nu geweigerd worden, en vanaf 1 september ook effektief verwijderd worden.

Net zoals porno niet mag, en net zoals gepirateerde videoclips of films niet mogen, of (stukken) televisieafleveringen. Net zoals er een uploadlimiet van 500 megabyte per week is.  

Ze menen het daar echt, dat Vimeo er is voor de creativiteit en om films te delen met familie, vrienden en kennissen.

Het lijkt wel Flickr in de begindagen, toen Catarina er heel de tijd rondhing—Dalas Verdugo is mijn kameraad:

Obviously the amount of people commenting on the post about deleting video game videos is going to consist largely of video game video uploaders. You guys are way off.

djadam12, I won’t say you did not put a lot of effort into your video game video, but I will say that Vimeo will not host it.

Yay!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. wij gebruiken Vimeo ook voor onze reportages van Clubcircuit TV (check bijvoorbeeld http://www

    . Heel content van. Jammere is wel dat de “gewone” mensen minder snel de weg vinden naar Vimeo waardoor je – in tegenstelling tot Youtube – minder kans maakt om bezoekers te bereiken die op zoek zijn naar werk van hun favoriete band. Verder niets dan lof.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.