Oh zucht. Een testje gemaakt op Movable Type, geen foutboodschappen gekregen en op “view entry” geklikt:

Not Found

The requested URL /2008/08/ding-ding.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Aaargh.

Is het mijn eigen schuld? Mensen van SixApart zullen zeggen van wel, ik zeg van niet. In stap 15 van de installatie had ik dit gedaan:

Mtinstall09

De bedoeling was om de bestanden van mijn eerste weblog op te slaan in /home/blaffeture/saga.tsuk.org/saga_main, maar op de URL http://saga.tsuk.org/ te zetten.

Wat dus mislukt is, zonder ook maar één klacht van Movable Type: de files worden op http://saga.tsuk.org/saga_main/ gepubliceerd, maar daar klopt geen enkele verwijzing naar CSS of permalinks of dergelijke.

Awoert. Jaja, ik kan het met .htaccess en watnogallemaal verhelpen, en ik zou in de database vermoed ik kunnen gaan prutsen. Ik heb de root in het filesysteem aangepast, never mind dat de gepubliceerde bestanden dan in de root van de site staan waar ik ze eigenlijk niet wil.

Maar da soort niet-aandacht voor detail is wat mij verschrikkelijk tegen kan steken.

(en dat telkens opnieuw herpubliceren van bestanden van zodra er ook maar iets ingrijpends verandert, ik was vergeten hoe irritant ik dat vond :))



Reacties

3 reacties op “Movable Type, andermaal”

  1. Hmm. Ook al was WordPress al mijn categorienaamkes vergeten bij de laatste upgrade, ik hou het bij wat ik heb. Het werkt nu terug. Oef. (en tx!)

  2. Waarom wil je die files niet in de root hebben dan? Het kan, maar het vergt idd. wel wat (simpele) manipulaties met .htaccess e.d. als je ze dan toch toegankelijk wil hebben op de ‘root URL’. Niet iets wat de meerderheid van de gebruikers dadelijk nodig heeft, denk ik.

    MT zou inderdaad kunnen gaan checken of de gepubliceerde files effectief beschikbaar zijn via de ingestelde URL, maar dat zou de boel vertragen en ook nog extra complex maken op servers die zelf geen HTTP GET mogen doen vanwege security.

    Webserverconfiguraties gaan analyseren dan maar om te checken hoe de virtual hosts in elkaar zitten op de server en dan kijken of alles in de juiste map zit? Als dat al kan vanwege security zou het ook nog op IIS en de andere ondersteunde webservers moeten werken voor we het zouden kunnen releasen.
    En op MT installaties die op meerdere servers draaien zou het helemaal feest worden om dat te gaan uitzoeken.

    Je kan zoiets een ‘detail’ noemen, maar het is complexer dan het lijkt…

  3. Neenee Maarten, helemaal verkeerd. 🙂

    Het kan mij geen moer schelen hoe complex of niet-complex het is: ik heb iets gedaan dat me niet verboden werd, en het heeft mijn weblog “kapot” gemaakt.

    Einde verhaal. Al de rest is uitleggen en peetjes tekenen, en daar moeten “de programmeurs” maar aan denken. 🙂