Niets gedaan, vandaag

Twee dagen op rij van hetzelfde, vrees ik.

Ja, zo gaat de vakantie wel zeer rap voorbij natuurlijk. Gisteren de hele dag niets liggen doen wegens pampus–ik had dus een excuus–maar vandaag was het niet veel beter.

We zijn onze pupillenafstand gaan laten opmeten door Michel-de-man-van-de-brillen (Optiek Het Oog, Polderdreef 4a – 9840 De Pinte, voor al uw brillen, contactlenzen, hoorapparaten en dergelijke — nu ook met fontein in de etalage, met gerecycleerd water waar kinderen hun handen niet mogen insteken en ze daarna aflikken): de glazen van onze zonnebrillen waren namelijk binnengekomen.

Haja, we hadden een folietje gedaan: zonnebrillen waar we ook echt door konden kijken, as opposed to brillen die over brillen aangedaan moesten worden.

Mijn zwarte Ray-Ban Wayfarer met donker glas was binnen, maar de afstand tussen mijn pupillen en de stand ervan ten opzicht van mijn neus en de hoogte ten opzicht van mekaar moesten nog opgemeten worden.

Ik kreeg de getallen 31 en 36 te horen, en dat bleek zodanig atypisch te zijn dat het meer dan eens gemeten werd, en dan nog eens, euh, weet ge wat? we gaan elk oog apart meten. Ik voelde mij helemaal dysplastisch (of was dat leptosoom? pyknisch? mijn Kretschmer laat me in de steek), maar ach, het bleek niet normaal te zijjn, maar ook niet compleet abnormaal.

Ik vermoed dat hij dat tegen iedere gehandicapte mens zegt, bless his little heart.

Morgen! misschien al, en anders overmorgen! zijn ze klaar, onze brils, en mogen we er om gaan! Wij gaan zo über-cool zijn dat het daar op Kos geen 33 maar 23 graden zal zijn!

On a related note: één brood, twee broons. Eén bril, twee brils. Zo is dat, en niet anders.

Oh, en dan zijn we nog naar de Colruyt geweest ook. En er staan al drie en een halve kast in onze keuken, en de bekisting rond de deur is in orde, en het water is omgeleid, en de isolatie is in orde gemaakt rond de deur. Morgen foto’s!

Oh, en ik zit een beetje vast met mijn Elf Ranger in Nethack. Herbegonnen met een Human Valkyrie.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.