Spelen om te leren

Ik heb in de afgelopen jaren om de zoveel maand wel eens Drupal opnieuw bovengehaald, en er dan half-serieus een site mee in elkaar gestoken.

De laatste site dateerde van ergens in de lente, en toen kon ik constateren dat het met Drupal 6.x in de zeer goeie richting ging, maar dat de helft van wat zou moeten werken, nog niet werkte onder Drupal 6.x.

En kijk: gisteren een halve dag en vandaag de hele dag zitten ├ęcht werken met Drupal 6.5 (en sinds 10 uur vanmorgen Drupal 6.6), en ik kan constateren dat het met Drupal nog altijd in de zeer goeie richting gaat, en dat zowat alles dat zou moeten werken, ook echt werkt.

Hoera!

Er is nog miljaaarrrr veel werk aan qua gebruiksgemak, maar ik ben er eigenlijk wel helemaal gerust in.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Ik had een zeer beperkte Drupal ervaring toen ik in juni aan een redelijke grote Drupal website begon die dan ook nog eens een aantal ‘speciale’ features moest hebben. Aan de documentatie moet inderdaad nog gewerkt worden, maar dat is met elk groot Open Source pakket zo. Als er geen mensen betaald worden om veel documentatie te schrijven moet je rekenen op de goodwill van de mensen die er aan meewerken en die hebben vaak andere prioriteiten.

    Na het lezen van een aantal zeer goede boeken kan ik nu wel zeggen dat ik mijn weg in zowel Drupal als jQuery voldoende ken om redelijk snel en eenvoudig een volledige website op te zetten en desnoods eigen modules te schrijven. Alleen Views2 en CCK heb ik een tijdje achterwegen gelaten maar eens je dat doorhebt gaat er een zeer grote wereld open.

    De meer OO gerichte aanpak van Drupal 7 zou het allemaal nog eenvoudiger moeten maken en laten we hopen dat ze ook iets aan de documentatie doen, want al bij al is het een fantastisch CMF.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.