Views in Drupal 6

Miljaarde, dat is handig. En de interface heeft nog wat werk nodig, maar het komt echt in de buurt van zeer goed.

Op die manier is het natuurlijk wél een plezier om te werken.
(het klinkt alsof ik in een onderzeeër zit omdat ik alleen een plastieken voice-over-ip-usb-telefoontje had om stem mee op te nemen, en dat de televisie en de droogkast aan stonden)

Doe mee met de conversatie

17 reacties

 1. Dat ziet er inderdaad redelijk deftig uit. Zei de leek. Had ik veel goesting en euh, een of ander project dat een website nodig heeft, ik zou het ook eens uitproberen.

  En zo’n screencast is wijs, ge moet dat meer doen.

 2. Ik zie onmiddellijk het nut in van ‘Views’, al vind ik dat er overdreven veel heen en weer moet geklikt worden om een aantal zeer eenvoudige zaken op poten te zetten. Ik ben absoluut geen die-hard coder, maar werk toch graag met eenvoudige, hanteer- en leesbare tags waarmee je net hetzelfde kan bereiken — à la ExpressionEngine (waar ik al een maandje of twee ervaring mee heb) .

  {exp:weblog:entries weblog=”news” limit=”15″}

 3. Super. Ik zet me vanaf ook eens aan drupal voor een nieuwe site voor een project. Daarvoor altijd zelf een cms gemaakt of nucleus gebruikt, maar drupal heeft alles wat ik nodig heb (en meer).

 4. Mooi dat er Drupal er zo op vooruitgegaan is, maar tegenwoordig neig ik er toch naar alles wat niet in WordPress te persen valt, er gewoon in Django uit te jassen. Scheelt mij veel frustratie.

 5. Bij de vorige views was het mogelijk om van de eerste keer een pagina en block te definiëren en de block te linken aan de pagina zodat je zelf die link niet moet schrijven. Nu niet meer dan?

 6. Hoi,

  Hartstikke bedankt voor je toelichting!!! Ik liep al een paar uur te klooien met views en na 30sec van jouw filmpje snapte ik eindelijk wat ik fout deed. Ik begon met ‘fields’, terwijl ik filter achterwege liet.

  Ook het verschil tussen default / pagina was me nog niet duidelijk.

  Kortom, een duidelijk en helder filmpje dat ik anderen als basis zeker kan aanraden!

  Hartstikke bedankt!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.