Vox pop

Het VRT-journaal zocht een gemiddelde kleine belegger op in Veurne. Ik heb veel respect voor het beleggerzijn van die meneer Rys, maar het kan me eigenlijk niet zo schelen wat hij ervan vindt, van de situatie.

Ey, weet ge wat? Ik ben niet geïnteresseerd in wat de man in de straat vindt van de bankenhistorie.

Ik wil niet weten dat meneer Antwerpse Klootjesman tegen mevrouw Antwerpse Klootjesvrouw gezegd heeft dat ze best een auto zouden kopen omdat ze toch te weinig rente krijgen van hun geld.

Het kan me geen moer schelen dat een willekeurige meneer me in nauwelijks begrijpbaar Antwerps zegt dat hij er gerust in is en dat hij anders zijn geld wel onder zijn matras zal leggen en zijn gevlekte viervoeter ervoor zal zetten.

Geef ons informatie en geïnformeerde meningen van mensen die weten waar ze over spreken, geen bloederige vox pop van mensen die gekozen lijken om zo clueless als mogelijk te zijn.

Als ik dát wil horen, dan ga ik wel bij de rokers staan aan de uitgang van een willekeurig groot bedrijf op de Brusselse ring.

13 reacties op “Vox pop”

  1. Pingback: Huug & Druug
  2. volledig gelijk, Michel. Ik zou het bijvoorbeeld ook op prijs stellen als mijn bankier nù eens zou bellen. Eens benieuwd of hij het nu nog even goed kan uitleggen.

  3. Ook wat het nieuws teweegbrengt is nieuws.

    Vox populi, reality tv, democratie, guess there’s a downside to everything.

    Zoals de heer Tobback het zei vandaag, de beurs wordt beheerst door speculanten, niet door feiten. Verantwoordelijkheid die schuiven ze door naar een anonieme massa.

    Hersenatrofie kan andere oorzaken hebben dan het roken van een sigaret in de buurt van een willekeurige ring.

  4. Word!

    Ik heb een godsgloeiende hekel aan al die belachelijke vox-populi in de journaals. Als er een ramp gebeurd is zijn ze daar ook altijd “ja, kèm et nie gezien, mao da was me daar ne klap! amai!”

    Tenenkrullend!

  5. Ik krijg daar altijd een In De Gloria-gevoel bij. Plaatsvervangende schaamte. “Heel veel mensen halen al hun spaargeld weg bij Fortis en andere banken”, en dan iemand filmen die aan de automaat 5 briefjes van 20 euro uit de muur haalt. Serieus…

  6. Idem dito. De VTM was nog een stukje erger vorige vrijdag, met hun “Grote Gelddebat”. Oppervlakkig informatief, maar vooral bakken “we gaan het hier eens zeggen zie, tegen die dikke, laffe bazen van de banken”. Nog meer paniek zaaien, ja.

Reacties zijn gesloten.