Promote / remove – tot zover SEO?

Het is eigenlijk wel grappig: ik kom de laatste tijd redelijk wat mensen tegen die heel erg blij zijn dat ze heel erg hoog scoren bij Google.

Kijk maar, zeggen ze: ik geef dit en dit woord in, en ik kom op mijn eigen site uit! Of als ik dat en dat ingeef, dan kom ik ook op mijn site terecht!

…tot ze uitloggen uit hun Google account, en ze plots geen gepersonaliseerde resultaten meer krijgen.

Oh, zeggen ze dan, we zijn teruggezakt. Maar we staan wél nog op de eerste pagina!

…tot ze Google gebruiken vanop een andere locatie, bijvoorbeeld.

Want Google doet alsmaar meer zijn best om u een plezier te doen: resultaten uit uw eigen regio, resultaten die lijken op websites waar de zoeker al naartoe geweest is, resultaten die lijken op resultaten waar al op geklikt is, etcetera, etcetera.

Die Search Engine Opmisation, ‘t is wel wat. Ik houd er mij al láng niet meer mee bezig, wegens (a) ook wel betere dingen te doen hebben dan achter de vodden van Google te lopen en vooral (b) het vertrouwen dat goede inhoud altijd wel zal bovendrijven. Maar zouden er nu in SEO-land panikeerders rondlopen?

Ik zag net—het kan zijn dat het al lang zo is—dat ik in Google nu ook manueel kan zeggen welke resultaten ik goed vind en welke resultaten ik niet meer wil zien:

Zohar

Een icoontje om te promoten, en een icoontje om te removen.

Al die mensen die via valselijke SEO hun website bovenaan de resultaten gekregen hebben, zijn er dus aan voor de moeite?

Ja en nee, natuurlijk. De allerbeste manier om bovenaan de zoekresultaten te komen blijft uiteraard nog altijd eenvoudige omkoping:

Zohar2

Betaal gewoon wat geld aan Google, en alles komt in orde.

update ik zou beter eerst eens kijken op het internet. De rangschikking van de zoekresultaten heeft enkel invloed op mijn eigen resultaatvolgorde. Redelijk compleet nutteloos, dus.

7 reacties op “Promote / remove – tot zover SEO?”

  1. goh, of goede inhoud komt bovendrijven weet ik zo nog niet; als ik op “vlaamse opperblogger” zoek, krijg ik bij de eerste 10 resultaten alleszins geen link naar deze site, LVB daarentegen …

    één troost; als “vlaamse bloggod” doe je het, dankzij een trackback op een onbenulletje over sophie van vliet al heel wat beter! 🙂

  2. De huidige implementatie is dan weer voorlopig niet meer dan wat visuele clutter voor 99% van de mensen.

    Maar uiteraard is dit wel de eerste stap naar het effectief gebruiken van dit “social media”-fenomeen in de globale search resultaten.

Reacties zijn gesloten.