Het kan niet rap genoeg gaan

Ik vraag me soms af of ik niet een beetje miskweekt ben door al jaren aan een stuk elke dag op het internet te zitten.

Als mensen mij zeggen dat ze mij in the loop gaan houden, dan verwacht ik dat ze mij actief op de hoogte houden, en dat dat binnen maximum een paar dagen zal gebeuren. En dat er om de zoveel tijd een nieuwe stand van zaken gemaild wordt. Zelfs als er niets gebeurt.

Niet dat ik het gevoel krijg dat ik niets ga horen als ik niet zelf een mail stuur.

Als ik een mail stuur met een boodschap die een antwoord verwacht (in de zin van “zin om X te doen?” of “tiens, ik zie een fout in uw programma”), dan verwacht ik een antwoord, al was het maar in één woord, om te laten weten dat de mail ontvangen is.

Nooit vanzeleven dat ik receipt requests of dingen ga gebruiken, maar een kleine bevestiging van ontvangst mag echt wel.

Als mensen mij zeggen dat er onmiddellijke actie zal genomen worden, dan verwacht ik actie vanavond nog, ten laatste morgen en ten allerlaatste overmorgen.

Niét weken later. En zeker niet niet.

Grrr.

9 reacties op “Het kan niet rap genoeg gaan”

  1. hehehe, ik meen te kunnen deduceren dat Huug nog een antwoord van Michel te goed had 😉

    maar je hebt helemaal gelijk Michel. Ook heel ergerlijk zijn bedrijven met een website die totaal niet reageren op een mail naar hun info emailadres…

  2. Och, ik stuurde een maand geleden een brief naar de dienst van de kinderbijslag, met de gewone post notabene, met de vraag om een inlichting. Blijkbaar heb ik iets verschrikkelijk moeilijks gevraagd, want ik wacht nog steeds op een antwoord. Ik heb hen gisteren dan via mail (enfin, via hun contactformulier op hun site want een mailadres was nergens te vinden) op de hoogte gebracht dat ik graag een antwoord zou krijgen. Ik ben benieuwd.

  3. Vooral mailen met mensen die niet ganse dagen op internet zitten is iets wat ik zeer hard beperk – kleine zelfstandigen bv, ze willen wel allemaal een website hebben en een mailadres, maar ze reageren er niet op. En soms komt dat doordat ze toch niet veel mail ontvangen, en hun computer dus maar één keer per twee weken aan zetten, maar soms komt het ook doordat ze niet eens weten hoe ze moeten mailen, en dan moeten wachten tot hun schoonbroer of kleinzoon eens op bezoek komt.
    Meanwhile zit ik daar wel te wachten op een antwoord, en ja, het is dringend, of had je dat rode uitroeptekentje niet gezien naast mijn mail?

Reacties zijn gesloten.