Het is eigenlijk wel grappig: het is door de band nooit dat ik geïnteresseerd ben om gecontacteerd te worden door verkopers van dingen die ik uitprobeer op de interwebs. Ik test stapels en stapels dingen, en waar ik maar kan, zeg ik dat ik niét wil gecontacteerd worden. Waar dat niet mogelijk is, doe ik meteen een unsibscribe op de eerste mail die ik krijg.

Nu ben ik, of beter, is mijn werkgever, in de markt voor iets. En geef ik voor dingen die er interessant uitzien, net wel aan dat ik wil gecontacteerd worden.

Wat meer keer dan ik zou verwachten niét zo goed afloopt.

Eén voorbeeld was een ding waar ik bij het downloaden had gezegd dat ja, ik graag gecontacteerd werd, en wel om déze redenen, namelijk dat ik dit en dit en dit wil gedaan krijgen.

De seconde dat ik download, krijg ik zowel op mail als in LinkedIn een boodschap van een persoon die werkt bij het bedrijf. Ik antwoord op LinkedIn. Geen antwoord terug.

Precies een week later krijg ik een mail van diezelfde mens, die onder mijn radar is gebleven wegens in spam verzeild. Vier dagen later krijg ik een een mail van een collega van de meneer van de eerste mail en de LinkedIn. Ik antwoord meteen op die mevrouw, met wat meer details en wat ik wil. Geen antwoord terug. Drie dagen later krijg ik nóg een mail van de eerste meneer, die deze keer niet in de spam verdwijnt. Ik antwoord, geen antwoord. Ik forward de mail naar mijn werkmail, ik antwoord, en nu antwoordt hij wel.

Beetje zot.

Want het is dus absoluut niet de enige waarbij het zo mis loopt.

Een andere klassieker: ik schrijf de nodige parameters van mijn project in het formulier, en als ik dan met iemand spreek, moet ik dat allemaal opnieuw uitleggen wegens die gegevens niet tot bij die persoon geraakt.

Nog een andere klassieker: een call met iemand die na een béétje doorvragen zegt niets van technische zaken te kunnen zeggen en we gaan een nieuwe call met iemand technisch beleggen, en oh ja ik kan ook niets over pricing zeggen want ik ga niet over enterprise prijzen. (Terwijl ik heel duidelijk was n mijn initiële vraag dat mijn project niét te klasseren is als “eenvoudig huis- tuin- en keukenproject”.)

Ach ach.