‘t Zou grappig zijn ware het niet zo droevig.

Er zijn tegenwoordig een paar virusachtige dingen voor Macintoshen die de ronde doen. Niets onvoorspelbaars; het zat er altijd al in dat er dergelijke zaken zouden verschijnen van zodra er maar genoeg macs zijn om het de moeite waard te maken.

…maar kijk naar de reactie van bijvoorbeeld hierzo: “There’s all sorts of news about trojans being unleashed on Mac OS X. However, there’s only one fool-proof way of protecting yourself from trojans on Mac OS X: STOP PIRATING SOFTWARE, YOU MORON.”

Tja. ‘t Is waar natuurlijk. Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat als het op Windows was gebeurt, het de schuld zou geweest zijn van Microsoft. 🙂



Reacties

9 reacties op “Dubbele standaard”

  1. Intego develops and sells desktop Internet security and privacy software for Macintosh. ViaMichel, natuurlijk.

  2. Hahaha! Sorrry, Hahaha! Eindelijk zeg!

  3. Krijgen we het e-e-u-w-i-g-e gezeik,
    Mac Os vs Ms OS uit de baan.

  4. Dit zijn het soort opmerkingen waarover op Tweakers.net ook de helft van de tijd ruzie gemaakt wordt.

  5. Zit iets in.

    De eerlijkheid gebiedt u natuurlijk ook niet te vergeten vermelden dat uw link meteen vervolgt met “Stop blaming Microsoft for YOUR problems.”.

  6. De beste quote blijft toch wel:

    “This recent outbreak of Mac OS X trojans doesn’t illustrate how vulnerable Mac OS X is so much as it shows that users, no matter the platform, can be unethical and stupid.”

    Het gaat hier (in dit specifieke geval) niet over een bug in het OS, maar enkel over goedgelovige eindgebruikers die niet beseffen dat ze zelf het trojaans paard aan het installeren zijn.

  7. Uiteraard zijn 99% van de virusinfecties de schuld van domme eindgebruikers die net niet genoeg hersencellen hebben om grondig na te denken over waarop ze klikken.

    Wat *wel* zo is, is dat het in Windows iets gemakkelijker is. De grote meerderheid van (thuis-)windows gebruikers, doen dat met een een gebruiker die administrator rechten heeft. De reden hiervoor is dat heel wat software anders gewoon niet werkt. In Mac (of Linux) is dat niet zo: de gebruiker heeft doorgaans geen administrator rechten nodig en moet expliciet toestemming (en zijn wachtwoord) geven als iets als administrator gedaan wordt.

  8. Zo is dat. En dergelijke social hacking (of hoe heten die dingen tegenwoordig?), daar is weinig aan te doen.

    Als de instructies zeggen “Duw nu op ‘ignore all warnings’ en daarna op de rode knop die ‘install virus’ zegt,” dan gaan er nóg mensen in trappen.

    Ha, en al die sites die tips geven hoe UAC af te zetten in Vista, ze zouden zich moeten schamen.

  9. Ik denk dat het in Vista moeilijker is geworden — hoe moeilijk precies, dat weet ik dan weer NIET. Ik weet wel vrij zeker dat het voorheen kinderlijk eenvoudig was. Denk aan de diverse wormen die we gehad hebben en die een Win2K/XP doos zonder problemen konden infecteren, en aan dat ding dat nu rondwaart en al genoeg heeft aan het inpluggen van een USB-stickje.

    Dat vind ik toch heus een tekortkoming in het OS, ja.

    Social engineering blijft altijd een lastig (tot niet) op te lossen probleem, maar het helpt wel als je de gaten waarvoor gebruikers niet eens op een knopje hoeven te rammen gedicht hebt.

  10. bij windows wordt tegenwoordig vaak de schuld van virussen altijd gelegd bij de ontwikkelaar van anti piracy software 🙂