Louis voor voorzitter!

Zo grappig. (Allez ja, niet, natuurlijk, maar alla.)

Dinsdag raakte bekend dat SP.A voortaan staat voor ‘Socialisten en Progressieven Anders’, in plaats van ‘Socialistische Partij Anders’. Tegelijkertijd maakte Vlaams minister Bert Anciaux bekend dat hij lid wordt van die partij.

Louis Tobback is duidelijk niet opgezet met de gang van zaken. ‘Ik ben 48 jaar lid van die partij. Je wordt ‘s morgens wakker en hoort een wildvreemde op de radio vertellen dat je partij van naam verandert zodat hij kan overstappen’, zei Tobback donderdagavond.

‘Ik wil niet dat men op de mensen hun hart en ziel trapt. En zeker niet op de mijne, wat nog erger is’, zegt Tobback.

De Leuvense burgemeester verwees ook naar de SP.A-statuten, die zeggen dat wie van een andere partij overkomt, zijn mandaten moet teruggeven aan zijn oorspronkelijke partij. Bert Anciaux zou dus zijn mandaat als minister moeten afstaan. Anciaux wil voorlopig niet reageren.

Ik zei het deze namiddag tegen iemand aan de telefoon: ze zouden misschien gewoon een generatie terug moeten gaan.

Hey, als het bij de CD&V een oplossing biedt, waarom niet?

11 reacties op “Louis voor voorzitter!”

  1. Louis was op zijn manier schitterend, maar duwde een ijzeren partijtucht door. Laat ons daar geen valse heimwee naar hebben.
    Zijn reacties nu vind ik een beetje wansmakelijk – hij staat precies te genieten van de moeilijkheden. Dan zie je je partij niet graag.

  2. Je laat Bert, + een aantal stemmen die je met hem verwacht, binnen langs de voordeur en langs de achterdeur lopen er evenveel (of meer) misnoegden buiten… Geen oplossing!

  3. vroeger democratische partij nu vergelijkbaar met vlaams belang word geen rekening gehouden met de gewone man bert was nooit socialist en zal het nooit worden ! hij is er alleen op uit om een plaats te krijgen om verkozen te worden. en als in de statuten staat dat hij zijn ministerpost moet inleveren dat hij dan het voorbeeld geeft

  4. Ik snap de “oude garde” niet?! Veertig jaar zoeken naar een opening om progressief te kunnen zijn en dan nu er eindelijk één is krijg je zulke reacties?! Dat heeft niets met Bert te maken vrees ik?!

  5. Dat heeft alles met Bert te maken en niets met “oude garde”. Vroegere uitspraken van Bert zijn niet verenigbaar met datgene waar de partij voor staat. Alleen maar aansluiten om zeker te zijn van een postje is nogal kleintjes.
    ‘Progressief’ is een gemakkelijk woord, iedereen zal zich wel ergens progressief voelen zeker…

  6. Hoe komt het dan toch of waarom werkt men dan al zo lang met Bert en zijn clan samen?? Vroeger is niet nu en dat zou vooral de “oude garde” moeten begrijpen, blijkbaar zijn ze hun eigen vroeger vergeten maar dat komt ook met de jaren natuurlijk. 😉

Reacties zijn gesloten.