Goed zo, Louis Tobback

Uitstekend. Freya van den Bossche zegt dat ze graag minister van Cultuur zou worden.

Tobback zegt dat als het van hem afhangt, ze die post op haar buik mag schrijven. En dramt dan op eigen initiatief door, en noemt ze lomp en dom.

Louis begint echt zijn leeftijd te tonen: zoiets doet men niet. En Caroline Gennez doet er nog een schep bovenop. Go Caroline.

Ik hoor ze spreken over “postjes pakken” en watnog, maar kan iemand me eens zeggen wat er mis is aan zeggen dat men in een bepaalde ministerpost geïnteresseerd is?

Ten eerste: Tobback moet zijn klep houden. Als een andere gepensioneerde krokodil hem dat gelapt zou hebben (niet dat het ooit zou gebeurd zijn, ze waren wel slimmer), zou het kot te klein geweest zijn. Een politieke partij, a fortiori een politieke partij net voor de verkiezingen zelf, is geen praatbarak.

Ten tweede: Gennez (of wie er daar tegenwoordig echt de plak zwaait) had Tobback moeten zeggen dat hij zijn klep moest houden.

Ten derde: van den Bossche zegt geïnteresseerd te zijn in Cultuur? “Et alors?” is het enige antwoord daarop. Als zij dat zegt, dan is dat zo. We zullen wel zien wat de verkiezingen en de stemmen brengen. “Freya zou een goeie minister van Cultuur zijn,” is het antwoord daarop. Niét elkaar zitten afkatten en vliegen afvangen en puntjes denken te moeten scoren.

Fecking amateurs, dedju.

Oh, en daar geheel naast: de VRT is bijzonder goed bezig, de laatste tijd, met die verkiezingen. Vandaag tijdens Terzake: maar blijven doordrammen over de al dan niet geloofwaardigheid van de sp.a — spreek misschien over het PROGRAMMA, eikel!

Gisteren was het ook al een soort ultra-light versie van een verkiezingsprogramma (het Luxemburgplein? serieus? fijn dat Henk nog eens op tv was, maar serieus?? die komkommmers: serieus????), met nauwelijks plaats voor debat, met meer desinformatie dan informatie, en vooral: met zoals alsmaar meer tegenwoordig, dat verdomde monkellachje, dat huhu-wij-zijn-toch-zo-vinger-op-de-pols waar ik me niet kan van inbeelden dat onderhand niet héél Vlaanderen er het schijt van krijgt.

Gnn.

Doe mee met de conversatie

15 reacties

 1. Die keer dat Freya met 30 feestgangers voor een halve dag naar Thailand vloog om te kunnen trouwen op authentieke boeddhistische wijze, zijn bij veel mensen de ogen opengegaan.

  Socialisten noemen ze zichzelf dan.

 2. Was dat met geld van de gemeenschap? Zijn dat onze zaken?

  Hebt gij er een probleem mee dat mensen niet op katholieke wijze trouwen? Of gewoon dat mensen naar Thailand gaan om te trouwen?

  Wat Freya van den Bossche in haar vrije tijd doet, zijn mijn zaken niet, en daar gaat het ook helemaal niet om. Waar het mij om gaat, en ik zou hetzelfde gezegd hebben als het om om het even welke andere partij zou gaan, is dat zoiets doen als wat Tobback deed not done is.

 3. Of ik daar een probleem mee heb? Jazeker, totaal. Als ge op zo’n decadente manier uw geld over de balk gaat gooien, dat zegt gewoon genoeg over iemand.

  Solidair met de medemens, maar voor onszelf mag het wat meer zijn. En nu weer diezelfde sense of entitlement waarmee ze zichzelf een faciel ministerpostje toebedeelt. Nog voor er verkiezingen zijn.

  Lomp en dom, inderdaad.

 4. Mja, journalisten (wat betreft uw laatste 2 paragrafen). Vanochtend werd Quickie door Siegfried Bracke geïnterviewd ivm het “politiek fatsoen”. (Q was ooit nog woordvoerder van een of ander comite ter bevordering van het politiek fatsoen geweest)

  Op een bepaald moment ging het over iets waarbij Q er “op straat” geen problemen over hoorde, waarop Bracke dan: “u zat misschien alleen?” Kwestie van even onder de gordel te spelen (Q is single). Zeer fatsoenlijk Bracke, zeer fatsoenlijk.

  En Minister van Cultuur, is dat niet een postje dat al vast ligt voor Anciaux? 😉

 5. ik krijg alle schandalen te zien van politiekers
  hun prive leven
  maar nooit een aanwijzing
  wie bekwaam is
  hoe kom ik daar achter???????
  want we vallen over elk schandaal
  maar o zo weinig kommentaar als iemand het goed doet
  wel zeer geletterde menschen
  help me eens
  veel liefs inge

 6. Algehele kladderadatsch van de media. De Morgen kaputt, De Standaard vol toeters en bellen die op geen kloten trekken, Bracke die de nieuwsredacties van de VRT de nek
  omwringt. Waar moeten we dan naartoe? Blogs en
  burgerjournalistiek, zeggen ze. Voor meningen wel ja. Maar voor de rest? (En natuurlijk typisch dat over dat Probleem
  nergens in de genoemde media gepraat wordt. IEDEREEN die ik spreek klaagt over het lage peil van alle “kwaliteitsmedia”. Maar in de media zelf is het blijheid alom.)

 7. De SP-A is allanger een publiekelijk verscheurde partij, omdat links het bijzonder slecht doet ,neigen sommige spa’ers naar het centrum met de bekende frustraties van de linkervleugel.
  Verdeel en heers..de huidige Italiaanse p(layboy)remier dankt de linkse verdeeldheid op zijn blote knieën.
  LDD heeft ondertussen al zijn broekspijpen opgerolt..

 8. Was dit uitspraak van Freya VDB niet vooral bedoeld om een opstapje te hebben in Oost-Vlaanderen naar een debat met JJ De Gucht (die men de laatste dagen namelijk graag noemt als kandidaat minister van cultuur)?

  De enige manier om verkiezingen te winnen, is om er zelf het onderwerp van te worden (zie ook de sollicitatie van de VLD naar de post van Welzijn).

  Dom en vreemd van Tobback om haar dat niet te gunnen.

  En Anciaux heeft het inderdaad niet slecht gedaan op Cultuur en Jeugd.

 9. Michel heeft groot gelijk. Op een moment dat de socialisten het moeilijk hebben en zelfs de groenen hun pijlen meer op de SP.a dan op de rechtse partijen richten, moeten de rangen worden gesloten, al was het maar om te voorkomen dat het hele land definitief naar rechts afglijdt. Ik ben altijd een grote Tobback-fan geweest, maar de manier waarop hij (anti)campagne voert is – om het met zijn eigen woorden te zeggen – ontzettend lomp en dom. Meer zelfs, het is totaal onverantwoord. Een oude rat als hij zou beter moeten weten.

 10. Kan ik gewoon even zeggen dat het fijn is om eindelijk eens iemand te vinden op het internet die echt weet waarover hij praat. Meer bezoekers zouden dit moeten lezen en het voorbeeld moeten volgen. Kortom, goed bericht! Ik ga deze web-site dan ook in mijn favorieten zetten.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.