Joods Actueel op Twitter

Twitter, da’s zo’n ding waarbij je boodschappen aan de wereld in het algemeen kunt schrijven. In 140 lettertekens of minder.

Je kunt er schrijven, mensen volgen, rechtstreeks contacteren, en zelfs een soort conversatie voeren.

Rechtstreeks antwoorden op iets lukt niet, maar als je @xyz ergens in jouw boodschap zet, ziet mijnheer of mevrouw xyz wat je schreef. En zo krijg je ook een gesprek, al is dat vaak in uitgesteld relais en een beetje fuzzy.

Ik heb er sinds ergens in 2006 een account (@mvuijlst, voor wie het zou willen weten), en ik zit er met wisselende vaakheid op. Soms maanden aan een stuk niet, soms dagen aan een stuk wel.

…en kijk nu van wie ik een mail kreeg vanmorgen dat zij/hij me volgde:

Hi, Michel Vuijlsteke (mvuijlst).

Joods Actueel (Joodsactueel) is now following your updates on Twitter.

Check out Joods Actueel’s profile here:
 http://twitter.com/Joodsactueel

You may follow Joods Actueel as well by clicking on the “follow” button.
Best,
Twitter

Het is niets nieuws, dat organisaties Twitter gebruiken, en het is ook niets nieuws dat sociale *kuch* media gebruikt worden voor propaganda of gelijkaardige doeleinden (Israël deed het onlangs nog behoorlijk opvallend).

Maar dit is, vrees ik, een grap:

Joodsactueel

Het begint met een paar boodschappen (“tweets”, heten die dingen op Twitter) die links van de website van Joods Actueel overnemen:

…maar dan vallen ze door de mand met deze:

  • Wie heeft deze site opgericht? De Joodse gemeenschap laat alvast weten hier niet mee opgezet te zijn. http://tinyurl.com/2nanhd

Serieus gasten. Dat de Joodse gemeenschap in het algemeen (wie dat dan ook zou kunnen zijn), vertegenwoordigd door Joods Actueel (vermoed ik dan, zeker?), niet zou kunnen lachen met catsthatlooklikehitler.com, nee, dat gaat er bij mij niet in.

Katten

Goed geprobeerd, als poging om Joods Actueel in discrediet te brengen, maar nét iets te vroeg van die overdreven nonsens erin gezet.

En nu is het wachten op een officiële reactie van Joods Actueel, natuurlijk.

*
*   *

update: ik had de mannen van Joods Actueel een mail gestuurd om meer informatie. Geen antwoord gekregen, maar een kwartier of zo later was de Twitter-account verwijderd:

Joodsactueel-niet meer

Tja. Zo gaan we het nooit weten, natuurlijk.

*
*   *

update update: Michael Freilich bevestigde me zonet mailsgewijs dat die Twitter-account niets met hen te maken heeft. Case closed.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. De truuk is om een direct message te sturen met een unieke URL in op een server waar je de logs van kunt zien. Als ze die dan bezoeken, heb je een IP adres, en dan kan je verder beginnen speuren…

    Werkte in de tijd met twitter.com/t_shirt en Steven Feys ook 🙂

  2. Ik heb ze gebeld, maar heb niemand aan de lijn gekregen die mij iets kon vertellen over of het al dan niet echt was. Eerst was de verantwoordelijke er niet, en later werd ik ook van het kastje naar de muur gestuurd.

    Het is waarschijnlijk fake en ze reageren niet om geen commotie te hebben, vermoed ik. Maar aan de andere kant, hoe hebben ze dan zo snel die account weg gekregen?

  3. Ik zou het niet weten; ik vermoed dat het iemand is die er wat mee wou lachen, en dat het sop hem/haar de kool niet meer waard is.

    Het lijkt me hoogst twijfelachtig dat Joods Actueel tegen een Amerikaanse “cats that look like hitler”-site zou protesteren.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.